Zynga start rechtszaak tegen makers iOS-game PyramidVille

Zynga is een rechtszaak gestart tegen de makers van de iOS-game PyramidVille. Volgens Zynga hebben ze recht om de toevoeging 'Ville' achter namen van games. Ze eisen driemaal de winst die Kobojo met PyramidVille heeft gemaakt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

pyramidville adventureZynga heeft de Franse gamestudio Kobojo aangeklaagd over de game PyramidVille Adventure. Deze game wordt uitgebracht door BulkyPix en speelt zich af in Egypte, waar je moet proberen om de laatste farao te worden. PyramidVille Adventure is ook op Facebook te spelen en heeft volgens de makers al meer dan 6 miljoen spelers. PiramidVille Adventure volgt het bekende recept voor games die een massapubliek moeten aanspreken: spelen is gratis, maar je wordt verleid tot in-app aankopen die oplopen tot €24,99. Ook kun je extra edelstenen verdienen door in te gaan op aanbiedingen van het bedrijf Sponsorpay. Een typische Zynga-game, zou je denken. Maar Zynga is een rechtszaak tegen de makers van PyramidVille Adventure gestart om een heel andere reden: de naam.

Zynga staat bekend om Facebook-spelletjes niet altijd even origineel zijn, maar wel flink wat geld opleveren. In de rechtszaak die ze tegen Kobojo hebben aangespannen, draait het om de naam PyramidVille. Die lijkt teveel op de vele ‘Ville’-games van Zynga, zoals FarmVille, PetVille en CityVille. Zynga meent dat Kobojo opzettelijk de rechten op het handelsmerk overtreedt om te kunnen profiteren van de reputatie die Zynga met “hard werken heeft opgebouwd op het gebied van sociaal gamen”. Ook zouden spelers in verwarring worden gebracht, omdat iedereen bij ‘Ville’-spelletjes aan Zynga denkt.

Kobojo geen kleine partij: het wordt gesteund door Microsoft en heeft een bestuursvoorzitter die voorheen bij Electronic Arts werkte. Zynga wil dat de naam PyramidVille Adventure wordt aangepast en wil compensatie voor geleden schade en schuwt daarbij geen absurde bedragen: ze willen maar liefst driemaal de winst die met PyramidVille is gemaakt.

Downloaden: PyramidVille Adventure (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2012, 16:18
Categorie Games
Onderwerpen rechtbank, zynga

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.