Werk & Zwangerschap van FNV: rechten en plichten als je zwanger bent en werkt

Met Werk & Zwangerschap voor iPhone kunnen werkende vrouwen alles over hun rechten en plichten tijdens en na hun zwangerschap lezen.

werk en zwangerschap icoonEr staan honderden zwangerschap-apps in de App Store, maar die richten zich bijna allemaal op het groeiproces van de baby en informatie over de zwangerschap zelf. Het zakelijke aspect van een zwangerschap – waar heb ik recht op, wat moet ik doen als mijn baas niet blij is met mijn zwangerschap – overgeslagen. Terwijl veel vrouwen wel degelijk vragen en zorgen over dit soort kwesties hebben. De nieuwe Werk & Zwangerschap app van FNV wil daar verandering in brengen. In die app kunnen werkende vrouwen alles lezen over hun rechten en plichten tijdens en na de zwangerschap.

Werk & Zwangerschap is onderverdeeld in vijf onderdelen. Onder andere veilig werken en ziek zijn tijdens en na je zwangerschap komen aan bod, maar ook kwesties die kunnen spelen als je na de bevalling weer aan het werk gaat. Ieder tabblad is opgedeeld in handige paragrafen, waar je informatie kunt lezen over onderwerpen als kinderopvang, ouderschapsverlof en solliciteren.

werk en zwangerschap hoofdscherminformatie werk en zwangerschap

Al met al zit de applicatie goed in elkaar, met veel informatie en duidelijke navigatie. Iets dat de app nèt iets meer dan een degelijk naslagwerkje maakt is het feit dat je de foto van de moeder en het kind kunt vervangen met een eigen foto. Handiger nog is dat je de datum dat je bent uitgerekend in de app kunt zetten. Op die manier kan de FNV je advies op maat geven. Je ontvangt dan om de zoveel tijd een nieuwsbrief met informatie over de huidige en komende fase van jouw zwangerschap. Andere zwangerschaps-apps zijn Gezond Kind, Ik ben zwanger en Zwanger & Eten.

Downloaden: Werk & Zwangerschap (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2014, 11:20
Categorie Zakelijk
Onderwerpen fnv, zwanger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.