iOS game-update: Tiny Tower-kloon Dream Heights is uit, BlockHopper en koopjes

Tightwire Adventures laat je balanceren op een dun touw op grote hoogte op de iPhone en iPod touch. Er zijn meer noemenswaardige nieuwe games: Dream Heights kopieert Tiny Tower en BlockHopper is een puzzel-platformer.

GU DI HEADER Dream Heights iPhone iPod touch Tiny Tower kloonOké, aan jou de keuze: welke rollen van de hoofdrolspelers van de vandaag besproken games heb je het liefst? Je mag kiezen tussen een hoofdpersoon die zich een weg springt tussen stekels en afgronden maar zo nu en dan gered kan worden doordat de speler extra blokken in het level plaatst, een ietwat mollig persoon dat boven een lavabak op een touw balanceert en een flatbewoner die een bescheiden leven leidt in een flat en tussendoor werkt? De laatste optie? Echt waar? Ook als het spel in kwestie schaamteloos jatwerk betreft?

Tiny Tower-kloon uitgebracht

GU DI Dream Heights iPhone iPod touchTiny Tower: een inventief gratis spelletje door twee ontwikkelaars waarin je een zo hoog mogelijke flat moest bouwen door steeds nieuwe mensen en werkplekken aan te trekken. Dream Heights: een niet zo inventieve kloon van de enorme ontwikkelaar Zynga die eerder verantwoordelijk was voor het gigantische succes Farmville. We hebben de kwestie al eens eerder aangekaart in de iOS game-update. Dream Heights is schaamteloos gestolen van Tiny Tower, maar onderscheidt zich door de ludieke pixelstijl de deur te wijzen en komt met een aaibare, wat jeugdigere uitstraling. Het concept in een notendop: je bouwt een verdieping met appartementen waar mensen komen wonen. Die geef je vervolgens werk op de volgende verdieping. Van de winsten kan je een nieuwe verdieping bouwen waarin je nieuwe bewoners kan huisvesten en voorts is het ook weer de beurt om hun werk te geven in een nieuwe verdieping. Alle personen hebben hun eigen voorkeuren qua werk en presteren beter in een speciaal soort winkel. Zo ben je niet alleen aan het bouwen, maar ook bezig met mensenmanagement. Ondertussen kan je op Facebook zien wie van je vrienden de hoogste flat heeft neergezet. Het extra trucje ten opzichte van Tiny Tower is dat je bonusitems krijgt als je vrienden bezoekt. Dat is leuk. Helaas krijg je er ook gratis kinderlijke geluidseffecten bij als je bijvoorbeeld iets hebt behaald in het spel. Dat kunnen we missen als kiespijn – maar het is wel duidelijk op wie Zynga haar peilen richt om geld uit te geven aan in-app aankopen.
Downloaden: Dream Heights (gratis)

Tightwire Adventures is balanceren

GU DI Tightwire Adventures iPhone iPod touchEen dikke jongen met bretels, een te kort shirt en een vadsige buik. Zodat (hopelijk) niemand zich ermee kan identificeren. Ja, dat is dé ideale persoon om los te laten op een lang touw op grote hoogten. Tightwire Adventures is een highscore-spel waarin je zolang mogelijk op touwen balanceert voor een zo hoog mogelijke score. Dat realiseer je door het gewicht van de jongen tegenwicht te bieden met het kantelen van je iPhone. Deint ons papzakje naar rechts, kantel dan de iPhone naar links. Erg realistisch is het niet, maar het spelprincipe is gemeengoed in allerlei serieuze actiespellen van tegenwoordig – denk maar eens aan een Tomb Raider of Uncharted. In TightWire Adventures Free, de vandaag nieuw verschenen opvolger van Tightwire (zie filmpje hieronder), is er niks anders dat je vier level langs doet. De ondergrond is wel steeds anders: zo kun je te pletter vallen op een betegelde straat, maar kan je ook een duik nemen in kolkende lava. Een beetje sadistisch is het wel, Tightwire Adventures Free. Voor 79 eurocent koop je nog eens 11 levels gevaarlijk stunten extra.
Downloaden: Tightwire Adventures Free (gratis)

https://www.youtube.com/watch?v=cGgBNH9R5Wg

Trailer van de Dag: BlockHopper

GU DI Tightwire Adventures iPhone iPod touchWe zijn van de creatieve spellen in de Trailer van de Dag-sectie tot dusver deze week. Gisteren pakten we het verfrissende Paper Baron mee en vandaag bieden we (tromgeroffel, je weet zelf): een platformspel met een puzzelelement. Op het eerste gezicht is BlockHopper een doorsnee spring- en renspel voor de iPhone en iPod touch. Je bestuurt een pixelig mannetje in donkere – soms ietwat grauwe – pixelomgevingen en ontwijkt gevaren als vallende plafonds, stekels en andere boobytraps met pixelperfecte sprongen. BlockHopper geeft er echter een originele zwaai aan. Je kan het spel op elk geliefd moment namelijk ‘freezen’. Daardoor ligt de actie even stil en heb je de tijd om de omgeving te manipuleren. Dat kan met een voorraad blokken die je elk level krijgt om in te zetten. Dreig je van grote hoogte op een stekel te vallen? Bevries het spel en schuif snel een blok op de plek waar je neerkomt. Alle onderdelen in de omgeving zijn precies ter grootte van een blok en zo komt het er echt op neer waar je een blok plaatst. Sommige blokken kunnen schuiven, tegen andere stuiter je handig en anderen zorgen ervoor dat je wat hoger kan klimmen. Het is helemaal afhankelijk van de situatie. BlockHopper diept zijn concept stevig uit en geeft je zelfs een level-editor en de mogelijkheid om andere gebruikerslevels te spelen. Zo kunnen we nog onmogelijk stellen hoe groot het spel is, anders dan dat er 16 soort blokken zijn en er dus genoeg variatie nodig is. Verrassend spel!
Downloaden: BlockHopper (€1,59)

De koopjeshoek

Op Valentijnsdag zijn er de nodige koopjes op gamesgebied voor de iPhone en iPod touch, maar dat zal je niks verbazen. We hebben immers elke dag een gevulde koopjeshoek in de iOS game-update.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2012, 19:06
Categorie Games
Onderwerpen avonturengame, iculture speelt, kopen, tiny tower

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.