iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Ziggo TV 3.0: televisiekijken alleen nog met Mijn Ziggo-account

Ziggo TV voor de iPhone en iPad is vernieuwd en maakt het alleen nog mogelijk om tv te kijken met de applicatie als je inlogt met je Mijn Ziggo-account en een alles-in-1 abonnement afneemt bij de provider.

Ziggo TV iPhone iPadDe officiële tv kijken-applicatie van Ziggo voor de iPhone en iPad is geüpdatet naar versie 3.0. De grootste verandering in Ziggo TV is dat je vanaf nu alleen nog televisie kan kijken als je inlogt met een Mijn Ziggo-account. Daarvoor heb je niet alleen een klantnummer nodig, maar ook een alles-in-1 abonnement op Ziggo. Zonder een abonnement met tv en internet van de provider, kan je de toepassing niet gebruiken. In de App Store druipen de eerste boze recensies al binnen.

Ziggo TV eigen zenderselectieZo klaagt iemand die een TV Extra-pakket heeft genomen bovenop zijn standaardtelevisie-aanbod, dat ook hij niet in aanmerking komt voor de dienst op de iPhone en iPad. Een andere klacht gaat over een abonnement dat loopt via de studentenwoonstichting DUWO: wel betalen, geen toegang tot Ziggo TV.

Voor gebruikers van gejailbreakte iPhone’s is er met de update eveneens nog niks gewonnen: bij hen valt de app nog steeds regelmatig uit, en dat is bewust. Net als bij UPC’s Horizon, kan de provider naar de zenderaanbieders niet controleren wat er gebeurt met de content op een apparaat met een jailbreak. Daarom werkt de app niet goed voor de gekraakte apparaten, ongeacht of je over een alles-in-1 abonnement beschikt. Voor de zekerheid heeft Ziggo in het tabblad Meer een diagnose toegevoegd die laat zien waaraan je moet voldoen om tv te kijken in de app. Helaas wordt daar niet in geopperd waarom ondersteuning voor Apple TV nog niet aanwezig is.

Ziggo TV televisie kijken op de iPhone gidsDe update brengt ook goed nieuws met zich mee. Zo is er een aantal nieuwe zenders toegevoegd aan de applicatie die je ook in het standaardpakket kan bekijken, waaronder BBC1, BBC2 en Discovery Channel. Een andere vernieuwing is dat je zenders als favoriet kan markeren in het overzicht TV Kijken. Je zenderselectie vind je op een aparte pagina en daardoor hoef je niet langer de verschillende schermen met alle zenders erop door te bladeren.

Als je liever van tevoren kijkt wat de kanalen uitzenden, is het een troost dat de voor iedereen toegankelijke tv-gids sneller start. Het uiterlijk en de snelheid van de app zijn sowieso onder handen genomen, al hebben de grootste veranderingen op de iPad plaatsgevonden. De applicatie oogt wat vlotter en moderner.

Downloaden: Ziggo TV (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 oktober 2012, 10:25
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen nederlandse apps, televisie, ziggo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.