Carmageddon voor iPhone en iPad verschenen, tijdelijk gratis

Het beruchte racespel Carmageddon is voor de iPhone, iPad en iPod touch verschenen. Je kunt de game vandaag gratis downloaden.

Carmageddon 1Het beruchte en bloederige racespel Carmageddon is zojuist voor de iPhone, iPad en iPod touch verschenen. In Carmageddon moet je een race succesvol afronden, maar ondertussen ook over zoveel mogelijk voetgangers heen rijden. Dit zorgde ervoor dat de game bij zijn originele verschijning in 1997 voor veel ophef zorgde. Je kunt Carmageddon vandaag gratis downloaden.


Na de eerste dag zal Carmageddon een prijskaartje van €1,59 krijgen. Dit is een introductieprijs: het bedrag dat je voor de game betaalt zal op een later moment verder stijgen.

Carmageddon 2De iOS-versie van Carmageddon is een port. Dit betekent dat veel aspecten van het origineel uit 1997 intact zijn. Je bestuurt Carmageddon met virtuele knoppen op het scherm, of door je iPhone heen en weer te bewegen. De interface van Carmageddon is aangepast zodat hij beter te besturen is vanaf een touchscreen.

In Carmageddon moet je een race winnen tegen een aantal andere coureurs. Dit moet je doen voordat de timer bovenin het scherm 0 bereikt. Door enkel te racen is het alleen onmogelijk om de race binnen de gegeven tijd te voltooien. Je kunt de gegeven tijd daarom vergroten door andere coureurs te beuken en over voetgangers heen te rijden.

Carmageddon zorgde voor veel ophef toen het spel in 1997 verscheen. Mensen maakten veel bezwaar op het vele geweld in de game, iets dat ertoe leidde dat in Duitsland alle voetgangers uiteindelijk werden veranderd in zombies. In Brazilië werd de verkoop van Carmageddon verboden.

Downloaden: Carmageddon (tijdelijk gratis, normaal €1,59, universeel)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 oktober 2012 om 8:50
Categorie
Games
34 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.