Ynews: wereldnieuws met een vertaalknop

Ynews en Ynews Pro indexeren 5000 kranten uit de hele wereld en laten je het nieuws meteen vertalen met Google Translate.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Ynews Pro kranten nieuws vertaald iOSHet nieuws van 5000 krantenwebsites uit meer dan 80 landen, inclusief een handige vertaalknop waarmee Google Translate de pagina voor je vertaalt. De nieuwe iPhone– en iPad-app Ynews hoeft zichzelf niet lang te verkopen. Afkomstig van de ontwikkelaar van de hooggewaardeerde radioapp myTuner Radio, kan je in de app ook nog meer dan een miljoen podcasts uit die landen horen.

Van Duitsland tot de Verenigde Staten, Israël tot Maleisië, van Cuba tot Canada. En ook van Nederland en België zijn de krantenwebsites geïndexeerd en leesbaar in de applicatie. Je sorteert ze op regio, populariteit en genre. Een zoekfunctie ontbreekt helaas, maar met een beetje neuzen door de landen moet je je favoriete kranten kunnen vinden. Je kan ze meteen toevoegen aan je favorieten om ze snel onder de knop te hebben.

Ynews iPhone krantensites overzicht Ynews vertaalde krantenpagina

Of je de volledige website of een mobiele website van een krant te zien krijgt, ligt aan de krant zelf. Ynews is eigenlijk niks meer dan een handige browser voor wereldnieuws. Het betekent dat sommige webpagina’s net even iets leesbaarder zijn dan andere. Maar er is altijd een vertaalknop. Die vertaalt niet alleen het artikel, maar de hele pagina er omheen automatisch vertaalt naar het Nederlands. Naar voorkeur kan je instellen dat krantenwebsites zelfs automatisch worden vertaald naar je moerstaal, met uitzonderingen die je zelf aangeeft. Wel Franse en Duitse artikelen vertalen, maar geen Engelse? Geen probleem.

Pluspunten

  • Goed idee, simpel uitgewerkt

Minpunten

  • Geen zoekfunctie op onderwerp

Met dank aan Ben voor de tip!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 13:08
Categorie Nieuws
Onderwerp kranten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.