iCulture speelt: de leukste nieuwe iOS-games week 26-2014

De leukste games van week 26 op iPhone en iPad: Zelda-puzzels oplossen in Monsters Ate My Birthday Cake en Sonic-gevoel in Major Magnet.

ICS Leukste games week 26 PaperamaWe hebben afgelopen week allerlei games uitvoerig besproken. Gaven tips voor de leuke nieuwe ruimtestrategiegame Plundernauts, wat je zou kunnen verwarren voor het bouwen van een spelwereld in Supernauts. We zagen World of Tanks Blitz de App Store binnenkletteren en liepen gek met Monty Phyton. De overige iPhone- en iPad-games die je niet mag missen in week 26, zetten we hier op rij.

Desert Fox (€8,99, geen in-app aankopen, universeel, iOS 7.0+) – Een strategiespel op niveau, waarin je tankeenheden, flak guns en andere militaire specialisten verplaatst, laat verdedigen en laat aanvallen om gebieden van de tegenstander te veroveren. Je kan de oorlogsvoering die is opgehangen aan de Duitse Afrika Korps tegenover de Britse Commonwealth Desert Rats tegen de computer spelen, op dezelfde iPad tegen een vriend of online. Een klinkende overwinning bekijk je terug in de replay.

Major Magnet Arcade (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+) – De voorliefde voor Sonic the Hedgehog spat er vanaf in dit spelletje waarin je voortdurend om magneten heen slingert. Alles klinkt arcade, heeft een uitstraling van ‘veredeld 16 bit’ en voelt op de een of andere manier stoer. De 75 levels worden makkelijker als je zo nu en dan een powerup koopt, al dan niet met in-app aankopen, maar de basis van Major Magnet Arcade is verdraaid catchy.

Mister Beam (€2,69, geen in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+) – Voorzien van geluidseffecten uit de natuur, ga je op pad in tempels waarin je als ontdekkingsreiziger niet in het donker mag belanden. Het zet meteen een sterke sfeer in dit spel, waarin je behalve wandelt ook met licht kaatst om gevaren weg te spelen en deuren te openen. Puzzelinzicht en timing zijn belangrijk in dit fraai uitziende spel waar je gerust even de tijd voor mag nemen.

Monsters Ate My Birthday Cake (€4,49, geen in-app aankopen, universeel, iOS 7.0+) – De schuifpuzzels uit The Legend of Zelda tot kunst verheven. Dat doet dit spelletje van de verrassende uitgever Cartoon Network. MAMBC is prachtig en detailrijk getekend en laat je in allerlei kleurrijke werelden schakelaas omzetten, sterren vinden, kisten verschuiven, stekels ontwijken, deuren ontgrendelen en schatkisten openen.

De Zelda-sfeer zit er door de kleuren, het cameraperspectief en ook zeker het geluid lekker in. Aanvankelijk puzzel je met één personage, later heb je meerdere monsters aan je zijde. 4,49 Euro lijkt een hoge prijs, maar de game heeft geen in-app aankopen en biedt uren puzzelplezier in een heel fraai jasje.

Paperama (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+) – Hoe goed ben je in origami? In Paperama zie je tot welke vorm je papier moet vouwen om een level te halen. Dat klinkt mischien suf, maar na een paar vouwen kom je al met je resterende papier in de knoei en is de uitdaging behalve de vouwnauwkeurigheid, ook de volgorde van het vouwen. Met 70 puzzels en aankoopbare hints als je er niet meer uitkomt – zo’n beetje de vriendelijkste variant van in-app aankopen die er zijn.

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2014, 18:45
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.