Sygic navigatie-apps tonen head-up display na update

Sygic biedt head-up display (HUD) bij het navigeren op iPhone. Je legt je telefoon onder de voorruit en je ziet de navigatie recht voor je.

ios-sygic-hudEerder deze maand heette het nog een experiment; nu is het een vleesgeworden functie. De navigatie-apps van Sygic zijn voorzien van head-up display, wat betekent dat de app de navigatie middels weerspiegeling op de voorruit van de auto kan reflecteren. Dat kan vanwege het licht alleen ‘s nachts. Je hebt geen extra apparatuur nodig om de functie te kunnen gebruiken, anders dan misschien een rubberen matje op je dashboard zodat je telefoon niet bij het minste of geringste verschuift.

Wel zal je iéts moeten investeren om de head-up display (HUD) te gebruiken of in ieder geval te proberen. De functionaliteit vergt een eenmalige in-app aankoop voor 4,49 euro. Het is lekker techy om je navigatie-instructies doormiddel van spiegelbeeld in je voorruit geprojecteerd te hebben, maar het kan ook wel eens de veiligheid verbeteren tijdens het rijden: je hoeft je blik minder van de weg af te wenden. In de reflectie zie je de afstand tot de volgende afslag, jouw snelheid en de snelheidslimiet, flitspalen, geschatte aankomsttijd en ook handig: de navigatiepijlen.

De Sygic-apps, waarvan de Europa-editie deze zomer nog onze vergelijking van navigatie-apps voor iPhone won vanwege de combinatie van TomTom-kaarten en betaalbaarheid, zijn verder voorzien van nieuwe kaarten met bijgewerkt wegennet.

Downloaden: Sygic Europe (€29,99, universeel, iOS 6.0+)
Downloaden: Sygic. GPS-navigatie (gratis showroom-app met in-app koopbare kaarten, universeel, iOS 6.0+)

Met dank aan Bas voor de tip!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 december 2013, 13:51
Categorie Navigatie
Onderwerpen hudson, Navigatie, sygic

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.