Yammer-applicatie voor iPhone krijgt nieuwe indeling

Yammer is een iPhone-applicatie waarmee je intern berichten kan versturen naar collega's of vrienden. De app heeft een update gekregen die de interface en indeling van Yammer op de iPhone een stuk duidelijker maken.

Yammer voor iPhone en iPod touch logoYammer, het sociale netwerk waarmee je intern korte berichten kan uitwisselen met collega’s of vrienden, heeft haar iPhone-applicatie een update gegeven. De vernieuwde app is nu universeel en dus ook geoptimaliseerd voor de iPad. Ook de hogere resolutie van het Retina-beeldscherm op de iPhone 4 wordt ondersteund. De applicatie werkt stabieler, sneller en toont geen ongelezen berichten meer in het pictogram als je ze al hebt gelezen. Bovenal is de indeling onder handen genomen.


Yammer is qua opzet vergelijkbaar met de Facebook-wall. Iemand plaatst een bericht en gesprekken groeperen zich daaronder. Zo werkte het al langere tijd op de website, maar nog niet in de toepassing voor de iPhone en iPod touch. Daar kwam de nieuwste Reply bovenin te staan, ongeacht op welk bericht er gereageerd werd.

Nu haalt Yammer niet de reply, maar het originele bericht waar het laatst op is gereageerd naar boven. Indien je een antwoord nog niet gelezen hebt, kleurt het originele bericht blauw en geeft een cijfer aan hoeveel ongelezen berichten erachter staan. Dat zorgt ervoor dat de app een stuk overzichtelijker is, maar je moet soms wel een handeling meer doen. Yammer is na de update ook wat hoekiger en strakker gelijnd. Daardoor ziet de app er wat professioneler uit.

Het sociale netwerk Yammer wordt door allerlei grote bedrijven gebruikt als intern communicatiemiddel. Onder andere eBay, LG Electronics, AMD en iPhoneclub 🙂 maken gebruik van de dienst.

Downloaden: Yammer (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.