Yahoo Weer: prachtige weerapp voor iPhone uitgekomen

Yahoo, al jaar en dag de leverancier van de gegevens van Apple’s weerapp op de iPhone, heeft nu zelf een applicatie voor het weer uitgebracht voor de telefoon. Mocht je standaardapp van Apple nog gebruiken ondanks het gigantische aanbod van weerapps, dan kan het zijn dat je alsnog wil overstappen. Yahoo! Weer (Yahoo! Weather in […]

Yahoo Weer header iPhone weerappYahoo, al jaar en dag de leverancier van de gegevens van Apple’s weerapp op de iPhone, heeft nu zelf een applicatie voor het weer uitgebracht voor de telefoon. Mocht je standaardapp van Apple nog gebruiken ondanks het gigantische aanbod van weerapps, dan kan het zijn dat je alsnog wil overstappen. Yahoo! Weer (Yahoo! Weather in buitenlandse App Stores) ziet er prachtig uit, laat veel gegevens overzichtelijk zien en is voorzien van een regenkaart op locatie.

Regenkaart

Een regenkaart op een mooie manier integreren in je fraai ontworpen weerapp: het blijkt nog een knappe uitdaging voor veel ontwikkelaars. Live Weer biedt inmiddels wel weerkaarten bijvoorbeeld, maar dan in een aparte sectie onder een knop in het hoofdmenu. Yahoo zet het kaartje doodleuk tussen alle andere gegevens – en het past. Als je erop drukt, wordt de kaart op basis van Apple’s eigen kaarten in volledig scherm gebracht en kan je met knoppen schakelen tussen de weergave van regen, temperatuur en windkracht.

Yahoo Weer New York Flickr plaat Yahoo Weer voorspelling per uur

Bij het begin beginnen

Maar dan hebben we het over één onderdeel van Yahoo Weer en het loont om bij het begin te beginnen. Op basis van je locatie zet de applicatie het weer voor je klaar en daarvoor gebruikt het steeds willekeurige (waarschijnlijk rechtenvrije) foto’s van Yahoo’s fotosite Flickr. De temperatuur zie je daarbij links onderin beeld staan en je ziet ook de hoogste en laagste temperatuur die dag – alsmede het weertype. Zo ziet de app er al strak uit, maar de app laat zijn kwaliteit zien als je de pagina naar boven veegt.

Dan tover je een aardige lijst met weerinformatie in beeld, op de iPhone 5 waarop we het testen bovendien vloeiend. Semi-transparante vlakken zorgen dat je de foto op de achtergrond blijft zien, maar genoeg verduisterd is voor duidelijk leesbare informatie. Onder elkaar zie je de verwachting per uur (aangeduid met temperatuur en weertype), een vierdaagse voorspelling, weerdetails van het moment, de kaart, neerslag per dagdeel, wind en luchtdruk met animatie en ten slotte de maanstand, zonsopkomst en -ondergang. Eveneens fraai geanimeerd.

Yahoo Weer statistieken Yahoo Weer temperatuur op kaart

Vastpakken

Wat dan nog niet genoemd is, is dat je elk vlak kan vastpakken om naar een andere hoogte te verslepen. Zo bouw je zelf je toren met weergegevens en zet je de informatie omhoog die je het snelst wil zien. Meer locaties voeg je toe met een plus rechtsboven en zo krijg je verschillende schermen met Flickr-foto’s van de omgeving. Er is nog een hoofdmenu aan de linkerkant dat je kan oproepen, maar die zal je niet nodig hebben. Daar maakt de app reclame voor andere Yahoo-apps en de instellingen bevat alleen een schakelaar van Celsius naar Fahrenheit. De applicatie staat standaard al ingesteld op een 24-uurs schema. De laatste nog onbeschreven gimmick, is dat je de app kan kantelen om een Flickr-foto in volledig scherm te zien.

Mooiste weer-app?

Als je specifiek op zoek bent naar een regenmelding voor wanneer de regen valt of weeralarmen, kan je Yahoo Weer links laten liggen. Maar voor het uiterlijk alleen al, de slimme opbouw en de aantrekkelijke prijs, verdient Yahoo Weer een probeersessie. Yahoo! Weer is mogelijk de mooiste weer-app op de iPhone. Nu het app-pictogram nog.

Downloaden: Yahoo! Weer (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2013, 17:45
Categorie Het weer
Onderwerpen weerbericht, yahoo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.