Pushnotificaties AppGratis uitgeschakeld door Apple

Apple heeft de pushnotificaties van verwijderde iOS-app AppGratis uitgeschakeld. AppGratis probeert de actie door Apple op te vangen met een nieuwsbrief.

AppGratisApple heeft de pushnotificaties van de pas uit de App Store verwijderde iOS-app AppGratis uitgeschakeld. Hierdoor krijgen gebruikers die de app voor het verwijderen hadden geïnstalleerd niet langer berichten buiten de app om. AppGratis werd begin deze maand uit de App Store gehaald, waardoor de 45 medewerkers tellende ontwikkelaar opeens niet meer nieuwe gebruikers kon krijgen.

AppGratis heeft gebruikers via een nieuwsbrief geattendeerd op de uitgeschakelde pushnotificaties en wijst Apple aan als schuldige. De notificaties wezen gebruikers op bepaalde koopjes in de App Store. AppGratis wil gebruikers voortaan via de nieuwsbrief wijzen op dit soort aanbiedingen. Ook wordt er gewerkt aan een HTML5-applicatie, zodat AppGratis zijn ding in de toekomst buiten de App Store om kan doen.

Toen Apple de iOS-app van AppGratis verwijderde, zorgde dit voor nogal wat ophef. De ontwikkelaar is volledig afhankelijk voor deze app, wat betekent dat hij opeens goed moest nadenken hoe het bedrijf verder zal gaan. Franse autoriteiten hoorden al snel over de controverse en willen de EU inschakelen om het voorval te onderzoeken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2013, 17:01
Categorie Uncategorized
Onderwerp appgratis

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.