YoWindow: vegen voor voorspelling in nieuwe weerapp op iPhone

Met de nieuwe weerapp YoWindow voor iPhone zie je in één vingerveeg de voorspelling van de dag en de volgende dagen.

YoWindow iPhone header weerberichtDe iPhone is een nieuwe weerapp rijker, die je voor 89 cent kan downloaden. YoWindow maakt van hetzelfde principe gebruik als Solar Weather: je veegt met je vinger over het scherm om het weerbeeld van de dag te zien. Hoe verder je veegt, hoe later het op de dag is. Aan de geanimeerde achtergrond zie je zo hoe laat de zon onder gaat, wanneer het gaat regenen en of het bewolkt wordt – of dat je een blauwe hemel kan verwachten.

Je hebt keuze uit vijf thema’s, die de achtergrond bepalen en de geluidseffecten van de applicatie. Standaard staat YoWindow op een dorpsomgeving die er meer uitziet als een verlaten landhuis, en heeft het geluiden die wind symboliseren maar net zo makkelijk doorgaan voor regen. Je kan ook kiezen voor een vliegveld, Oosterse omgeving, strandzicht en een wat neutraler zicht met alleen de kleur van de hemel. Alle achtergronden zijn geanimeerd en aangepast voor alle weertypes, als regen, sneeuw en bewolking.

Daarmee geeft de app nog niet meer informatie van Solar, die dezelfde informatie in een pictogram in beeld vangt. Dat zet YoWindow echter recht met informatie bovenin beeld. Je hoeft niet perse te vegen om het weerbeeld te zien. Bovenin beeld kan je tot anderhalve week vooruit kijken en zie je als je scrollt, per dag het weertype en de temperatuur. Je kan de eerstvolgende dagen ook aantikken om ook daarvan het dagverloop te doorlopen met een veeg. Verder zie je van het huidige moment de temperatuur en het tijdstip in beeld.

YoWindow weer op iPhone YoWindow sneeuwomgeving

YoWindow is een weerapp die net als Solar vooral leuk bedient, maar het is ook een nauwkeurige weerapp. Je kan met één beweging zien wat het weer van vandaag of een van de volgende dagen wordt en ziet zo van elke paar minuten wat het weer wordt. De app geeft zo een indicatie van wanneer het gaat regenen op een dag, en doet dat veel verder vooruit dan buienradars doen. De applicatie is daarnaast lekker simpel te bedienen.

Downloaden: YoWindow (€0,89, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2013, 18:31
Categorie Het weer
Onderwerpen buienradar, weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.