Yahoo! Sketch-a-Search: zoeken door met je vinger te tekenen (VS)

Yahoo! heeft een nieuwe applicatie uitgebracht: Yahoo! Sketch-a-Search waarmee je met je vinger zoekresultaten kunt tekenen. Teken op de kaart welk gebied je wilt doorzoeken of welke reis je wilt ondernemen en Yahoo rekent het uit.

yahoo sketch a searchYahoo heeft een nieuwe applicatie uitgebracht met de naam Yahoo! Sketch-a-Search. Opvallend is dat de applicatie in het Nederlands, Duits, Zweeds, Italiaans en diverse andere talen beschikbaar is, maar dat je ‘m voorlopig alleen in de Amerikaanse App Store kunt downloaden. Yahoo’s andere iPhone-applicaties, zoals Yahoo! Messenger en Flickr, zijn wel gewoon in de App Store te vinden maar andere, zoals Yahoo! Finance en Y! Music, juist weer niet. Het is dus even afwachten of we Yahoo! Sketch-a-Search ook in Nederland krijgen.

yahoo sketchTot die tijd kunnen mensen die de moeite hebben genomen om even een Amerikaans iTunes-account aan te maken, het gewoon downloaden en gebruiken.

Het idee is leuk gevonden: je hoeft bij Yahoo! Sketch-a-Search geen trefwoorden in te voeren, maar alleen met je vinger op het scherm te tekenen. De zoekfunctie gaat daarna in het aangegeven gebied zoeken, waarbij je bijvoorbeeld restaurants kunt vinden. Ook selecteer je met je vinger trefwoorden uit een menu, zonder te typen. Je kunt ook een lijn op de kaart trekken van de route die je wilt afleggen. Telefoonnummers, waarderingen, foto’s en prijslijsten zijn op deze manier op te vragen. Het resultaat kun je per e-mail met je vrienden delen.

Downloaden: Yahoo! Sketch-a-Search (gratis – US)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 maart 2010, 22:31
Categorie Reizen
Onderwerpen sketch, yahoo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.