Yahoo ontwikkelt LiveStand-nieuwsapp voor tablets

Yahoo werkt aan een eigen nieuws-app speciaal voor Android-tablets en de iPad. LiveStand is een combinatie van Flipboard en News Republic
Jeroen Oosterhof - · Laatst bijgewerkt:

Yahoo-LiveStand_logoYahoo heeft gisteren tijdens een evenement een eigen nieuwsapplicatie aangekondigd. De nieuws-app krijgt de naam LiveStand en is speciaal ontwikkeld voor de Apple iPad en Android-tablets. In eerste instantie is de content binnen de app alleen afkomstig van Yahoo, zoals bijvoorbeeld entertainment site OMG.com en Flickr, maar op een later tijdstip zullen er meer uitgevers worden toegevoegd.


De getoonde nieuwsberichten zijn afgestemd op de voorkeuren van de gebruiker en wijzigen afhankelijk van de locatie en het moment van de dag. Binnen LiveStand zullen advertenties getoond worden die zijn aangepast aan het leesgedrag van de gebruikers, maar niet afhankelijk van persoonlijke data. Yahoo belooft dat de weergave van LiveStand optimaal gebruik maakt van het grote scherm van een tablet. LiveStand is wellicht nog het beste te omschrijven als een combinatie van Flipboard, een sociaal magazine voor de iPad.

Yahoo-LiveStream_iPadDe Android en iPad-versie zullen in de eerste helft van dit jaar het levenslicht zien, maar een exacte datum is nog niet bekend. Yahoo heeft laten weten dat er op een later tijdstip wellicht ook een versie komt die is aangepast voor weergave op het scherm van een Android-telefoon.

Voor meer informatie kun je terecht op de LiveStand-website of de speciale Facebook-pagina.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
28 mei 2013 om 15:25
Onderwerp
Categorie
Nieuws
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.