Apple roept social magazine Flipboard uit tot iPad-app van het jaar

Apple heeft social magazine Flipboard verkozen tot iPad-app van het jaar; de bijzondere game Osmos won de prijs voor iPad-game van het jaar.

FlipboardApple heeft het social magazine Flipboard uitgeroepen tot iPad-app van het jaar. De applicatie verzamelt de content van social media als Twitter en Facebook en presenteert deze in een mooi magazineformaat, compleet met animatie, foto’s en video’s en de mogelijkheid om content met anderen te delen. Hierin kun je navigeren alsof je door een echt magazine bladert. Begin deze maand kondigde het gelijknamige bedrijf achter de applicatie ook al aan dat het met meer uitgevers gaat samenwerken en een nieuwe advertentiepartner in de arm heeft genomen.

De gratis applicatie verscheen halverwege dit jaar in de App Store en groeide binnen korte tijd uit tot een van de populairste applicaties voor de iPad. Bij de lancering bleek Flipboard zelfs populairder dan door de bedenkers was verwacht. Hierdoor moesten er extra servers in gebruik worden genomen. De applicatie werkt namelijk niet zonder de servers van het bedrijf, die alle content verzamelen en in het gewenste formaat zetten. Eerder dit jaar wist Flipboard ook al 10,5 miljoen dollar aan fondsen te werven voor de applicatie. Onder de investeerders bevinden zich de mede-oprichter van Twitter en de mede-oprichter van Facebook.

Naast Flipboard heeft Apple de bijzondere game Osmos (€3,99) uitgeroepen tot iPad-game van het jaar. Doel van de game is om steeds de grootste te zijn. Je moet een klein organisme met de naam ‘mote’ rondsturen in de speelomgeving door op het scherm te tappen. Bij elke schermtap verlies je massa, zodat je erg goed moet opletten hoe je het slimst op een bepaalde plek komt zonder sterk te ‘vermageren’. De mote absorbeert kleinere motes, maar kan zelf ook worden opgeslokt door een grotere mote. Door in en uit te zoomen krijg je meer zicht op het speelveld.

Gisteren publiceerde Apple ook al overzichten van de beste en meest populaire iPhone– en iPad-apps van het jaar. Hierin vinden we onder andere Apple’s eigen iWork-suite terug en het spel Angry Birds, dat nog steeds record na record breekt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2010, 12:36
Categorie Uncategorized
Onderwerpen flipboard, game, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.