iCulture speelt: Warlords RTS, Abyss Attack en bijzondere Pretentious Game

Warlords RTS is een gratis strategiespel op iPhone en iPad en Pretentious Game is een lelijk spel met een schitterende boodschap.

ICS Pretentious Game header iPad iPhoneOok zo geschrokken van de gretigheid van Angry Birds Go? Het staat er echt: 89 euro voor één kart in het spel en 9 euro voor een muntenverdubbelaar. We staan je bij hoor. Voor 89 cent ga je helemaal op in het originele Pretentious Game, waarin je wordt overspoeld met liever Nederlandse teksten. Het net uitgebrachte strategiespel Warlords RTS download je nu al gratis en is de moeite waard. Abyss Attack is wel weer een graaierig highscore-spelletje, maar is wel iets bijzonders.

Pretentious Game: mooi ondanks lelijkheid

Pretentious Game Nederlands screenshot“Dit gaat echt diep”, luidt de vertaling van een Nederlandse App Store-recensie over Pretentious Game. Het is een reactie die je niet vaak tegenkomt en al helemaal niet bij spelletjes die er zo simpel uitzien als Pretentious Game. De hoofdrolspeler alhier is een blauw blokje dat via zwarte blokjes terecht moet komen bij een roze blokje. Mooi kan je de game echt niet noemen. En toch ís hij dat wel. Het spel loopt namelijk over van charme door de toevoeging van de Nederlandse teksten centraal in beeld. Zonder te betalen voor de game, speel je door het eerste hoofdstuk en merk je hoe goed de teksten van het spel zijn. Het zijn namelijk niet alleen hoogdravende, inderdaad pretentieuze, zinnen die een compleet liefdesverhaal neerzetten. Het zijn ook zinnen die knipogen naar de manier waarop je een level speelt. Dat de pijltjes- en springbesturing brak is, vergeet je er zó door. “Ik zal alles geven”, luidt de tekst van een level waarin je een verre sprong moet maken. En bij “Zo kijk ik tegen de wereld aan”, mag je de iPhone kantelen. Andere schermteksten verklappen we gewoon niet, want het is de opbouw van de zinnen die Pretentious Game maakt. Een liefdesspel.
Downloaden: Pretentious Game (gratis, volledige spel in-app €0,89, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 4+, iOS 5.1+)

Strategiefans opgelet: Warlords RTS

ICS Warlords RTS iPad iPhoneStrategiefans die eens iets complexers willen oppakken dan de gemiddelde tower defense-game, spits je oren. Warlords RTS doet meer denken aan een echt strategiespel, zoals we het kennen uit het einde van de jaren negentig. Hier trek je lijntjes om eenheden om ze te selecteren en druk je vervolgens op de doelwit om dat aan te vallen. Zo’n strategiespel. In Warlords RTS beschik je over een selectie oorlogshelden die vooraan gaan in de strijd tegen verschillende legers in de sneeuw, in de woestijn en natuurlijk in moerasgebieden. Een belangrijk onderdeel naar de overwinning is of je de goede keuzes maakt in de volgorde van tegenstanders in het gebied. Val je eerst een zware basis aan met veel tegenstanders waardoor je verslagen uit het gevecht komt, dan worden de laatste gevechten natuurlijk loodzwaar. Schatkisten kunnen je tijdens de missies op weg helpen, maar pas op. Warlords RTS speelt volledig in op de moeilijkheidsgraad. De strategiegame is vandaag gratis geworden, maar je kan alleen overweg met de (trouwens wel volledige) campagne op Normal-niveau. Wil je het echt lastig maken, dan reken je in de app af voor het Hardcore-niveau. Maar probeer Warlords RTS eerst maar eens. Het is ten slotte alweer een tijdje geleden, een strategiegame zonder dat je alleen torens verdedigde of cartooneske zombies weerde met wat planten.
Downloaden: Warlords RTS (nu gratis, met in-app aankopen, universeel, iOS 5.1+)

Trailer van de Dag: Abyss Attack

ICS Abyss Attack iPad iPhoneWe testen nóg een game die uitgerekend vandaag gratis is geworden, maar nog niet zolang uit is en dus nog steeds prima behandeld kan worden als nieuwe game. Het verschil tussen Warlords RTS en Abyss Attack is, is dat je bij de laatste wel kan aanwijzen waarom de game gratis is. Abyss Attack is volledig opgezet als freemium game, waarin je steeds op jacht kan naar een nieuwe highscore en ondertussen diamanten verzamelt waarmee je volgende highscore-pogingen makkelijker kan maken. Of natuurlijk echt geld betaalt om sneller aan upgrades te komen. Maar oeh la la: wat is het spelletje mooi. De game is opgezet als een arcade-shooter van de speelhallen van vroegah, waarbij je de actie van boven bekijkt en automatisch schiet, terwijl je met je vinger tegenstanders ontwijkt en richt. Om precies te zijn bestuur je een onderzeeër, die het aan de stok krijgt met allerlei lichtgevende kwallen en koralen diep, diep onderwater. Tel daar de fraaie, sferische muziek bij op en je hebt met Abyss Attck iets bijzonders in handen.
Downloaden: Abyss Attack (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2013, 19:00
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt, strategie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.