Winkelketen GameStop wil games streamen naar de iPad

GameStop is van plan om games te streamen naar de iPad en andere tablets. Ze willen daarbij gebruik maken van de diensten GaiKai en OnLive. GameStop is een bekende winkelketen waar je nieuwe en tweedehands games kunt kopen.

world of warcraftWinkelketen GameStop is van plan om games te streamen naar de iPad en andere tablets. Ze willen daarbij gebruik maken van ‘cloud gaming’-diensten, zoals OnLive en GaiKai. GameStop is vooral in de VS een bekende aanbieder van nieuwe en tweedehands games. GaiKai is een dienst die nog steeds in beta is. Is het plan van GameStop wel zo slim? PCWorld denkt van niet: eerder hebben Blockbuster en Tower Records ook al geëxperimenteerd met het streamen van content, maar dat pakte niet zo gunstig uit. GameStop heeft eerder Spawn Labs overgenomen, die de cloud gaming-dienst kan realiseren. Mensen die lid zijn van het loyaltyprogramma van GameStop krijgen de mogelijkheid om games naar hun tablets of naar grotere schermen te streamen.

Als het goed loopt wil GameStop zelf ook tablets in de winkels gaan verkopen. Ze denken er zelfs over om een eigen tablet te laten ontwikkelen. Dat laatste zal niet moeilijk te realiseren zijn: in Azië zijn genoeg hardwaremakers die goedkope Android-tablets maken en er geen probleem van maken om er een GameStop-logo op te plakken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2011, 14:59
Categorie Games
Onderwerpen game, ipad, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.