Procreate: professionele teken- en schilderapp voor iPad vandaag gratis

Procreate is een schilderapplicatie voor de iPad, waarmee je mooie effecten kunt bereiken. De app ondersteunt 16 lagen, aangepaste penselen en diverse bewerkingstools die je normaal alleen op de desktop vindt.

ipad procreateHet komt niet vaak voor dat we een app tegenkomen, waarvan we zeggen dat je het absoluut moet downloaden. Maar als je van tekenen en schilderen houdt, is dit toch wel een app om snel naar te kijken. Procreate kost normaal €5,49 en is vandaag gratis. De app bevat functies voor professionals zoals lagen (layers) en reageert ook nog eens snel. Je kunt er een snelle schets mee maken of een gedetailleerde tekening. Je kunt in Procreate zelf eigen penselen maken, volgens de specificaties die je zelf geeft. Bij andere tekenapplicaties op de iPad kan dat niet. Je kunt afbeeldingen van je fotorol importeren en je fantasie erop loslaten.

procreate ipadProcreate gebruikt de Silica-schilderengine, die speciaal voor de iPad is gemaakt. Je kunt kleuren selecteren met de HSB-kleurenkiezer, tot 16 lagen gebruiken, de eyedropper hanteren om een kleur te achterhalen en selecties uitvegen met het smudge-tool. Je kunt lagen dupliceren, naar de voorgrond of achtergrond halen, de transparantie van een laag aanpassen en inzoomen tot 3200 procent. Heel veel mogelijkheden dus en het is nog gratis ook, dus wacht niet te lang als je deze app wilt hebben.

De reden waarom deze app gratis is, is wellicht ook de moeite waard om eens goed door te lezen. De ontwikkelaar probeert hiermee het aantal positieve reviews wat omhoog te krikken, omdat ze ‘belaagd’ worden door – volgens hun – massaal slechte beoordelingen en reviews van niet nader geïdentificeerde concurrenten. Bevalt Procreate je dus na het lezen van het artikel, dan zou je de ontwikkelaar helpen met een oprechte beoordeling.

Downloaden: Procreate (tijdelijk gratis, normaal €5,49)
Tipgever: M. Houtman

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2011, 20:33
Categorie Amusement
Onderwerpen gratis, kunst, procreate, schilderen, tekenen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.