WineStein Pro: Nederlandse iPad-app om de juiste wijn te vinden

WineStein is een app waarmee je de juiste wijnkeuze kunt maken. De Nederlandse wijnapplicatie is nu nog sneller op de iPad 2. WineStein geeft wijnadvies op basis van gerechten die je eet.

winestein ipadWineStein is een persoonlijke sommelier die altijd bij de hand is. Deze app bepaalt bij elk denkbaar gerecht welke wijn het beste erbij past. Door de ingrediënten, bereidingswijze, sauzen, bijgerechten en andere extra’s in te voeren weet WineStein wat je gaat eten. Daarna volgt er een passend wijnadvies. Deze app was al beschikbaar voor de iPhone, maar is nu stabieler gemaakt voor de iPad 2. WineStein werkt met een ‘Gerecht DNA’, een score die aangeeft hoe goed wijn en gerecht in balans zijn. Je krijgt ook meteen te zien in welke prijsklasse de wijn valt. De database van WineStein bevat meer dan 2.000 ingrediënten, tientallen bereidingswijzen en honderden sauzen.

Het wijnadvies kun je aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren, bijvoorbeeld wit, rood of rosé of op prijsniveau. Meer dan 600 wijntypen zijn aanwezig in de app. Om te gebruiken heb je een internetverbinding nodig. WineStein geeft in de gratis app steeds één wijnadvies. Wil je meer suggesties en de mogelijkheid om te filteren, dan moet je een abonnement afsluiten. Dit kost €0,79 voor een kwartaal of €2,39 voor een heel jaar.

Rest ons nog één vraag: met de iPhone kun je deze app nog onopvallend gebruiken, maar wie durft zijn iPad tevoorschijn te halen in een duur restaurant?

Downloaden: WineStein (gratis – optioneel abonnement)

winestein-pro-ipad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 april 2011, 18:58
Categorie Lifestyle
Onderwerp wijn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.