Wijnapp Drync nu op iPad te gebruiken

Drync heeft de iPhone-app ook geschikt gemaakt voor de iPad, zodat je op het grotere scherm wijnetiketten kunt herkennen.

drync iphoneHou je van wijn, dan ken je vast al de app Vivino. Hiermee kun je etiketten van wijnflessen scannen, om te kijken wat anderen ervan vinden. Drync is in Nederland iets minder bekend, maar heeft ongeveer dezelfde insteek: fotografeer het etiket met de ingebouwde camera en je krijgt meteen te zien hoeveel de fles kost en of hij tot de toppers van z’n château behoort. Drync heeft de iOS-app nu geoptimaliseerd voor de iPad en er meteen een sociaal netwerk aan toegevoegd. Er is immers geen andere drank waarover zoveel wordt gefilosofeerd.

drync_ipadSinds vorig jaar was Drync als wijnscanner op de iPhone te gebruiken, waarbij je bepaalde flessen ook meteen kon aanschaffen. Voor Nederlanders en Belgen was die dienst niet beschikbaar (alleen levering in de VS), maar het geeft je wel een indruk hoeveel je voor een bepaalde fles betaalt.

Eerlijk gezegd: wie van plan is z’n hele wijnkast te scannen is eigenlijk beter af met Vivino (ook in gratis variant), omdat je daar veel meer Nederlandse prijzen en proefnotities vindt. Mocht je de gezochte wijn in Vivino niet tegenkomen, dan kan het zin hebben om naar Drync uit te wijken. Drync is niet superlicht en is zeker geen nieuwkomer, maar houdt gewoon wat minder rekening met de Europese neus voor lekkere wijnen. De wijnverkoop via Drync verloopt volgens CEO Brad Rosen voorspoedig: het groeit met zo’n 60 procent per maand. Let wel op dat je bij het installeren van de app niet aanvinkt dat je pushnotificaties wilt ontvangen, want je ontvang dan je allerlei wijnaanbiedingen waar je niets aan hebt.

Downloaden: Drync (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2014, 15:00
Categorie Lifestyle
Onderwerpen vivino, wijn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.