WordPerfect X7 leeft voort op de iPad

WordPerfect voor iPad heeft een update gekregen. Versie 2.0 van de app laat je WordPerfect-documenten bewerken en het onderwaterscherm bekijken.

wordperfect-ipadFlashback naar de jaren negentig van de vorige eeuw. Thuis had je een Star LC10 matrix-printer staan, je maakte presentaties in Harvard Graphics en voor tekstverwerken was er maar één logische keuze: WordPerfect. Vooral geliefd vanwege het ‘onderwaterscherm’ (alt-F3), waarbij het documentscherm in tweeën werd gedeeld. In de onderste helft van het scherm kon je zien welke opmaakcodes er in de tekst waren verborgen. Twintig jaar later bestaat WordPerfect nog steeds en is zelfs op de iPad te installeren. Al zul je er wel wat moeite voor moeten doen, met een omweg via de Amerikaanse App Store.

Want Microsoft Office mag dan wel de show hebben gestolen met een gloednieuw kantoorpakket voor op de iPad, maar WordPerfect is nog lang niet dood. Corel heeft een app uitgebracht die deze week nog een update kreeg naar versie 2.0.

Toen Microsoft op de proppen kwam met een eigen tekstverwerker was het snel gedaan met WordPerfect, al bleef er een fanatieke groep mensen die WP maar niet wilde loslaten. Dat geldt ook voor Corel, het bedrijf dat WordPerfect altijd is blijven steunen, zelfs met een iPad-app. WordPerfect X7 sluit aan op de desktopversie WordPerfect Office X7 en is meer bedoeld als een aanvulling dan als een zelfstandige app. In WordPerfect Office X7 vind je ook het Quattro Pro-spreadsheetprogramma en Presentations, voor het maken van presentaties. Corel heeft er zelfs een eBook Publisher-programma bij gebundeld, voor mensen die zelf hun digitale boeken willen maken.

Met WordPerfect voor iPad kun je WP-bestanden openen, als je ze eerst op Dropbox hebt gezet. Na het bewerken bewaar je ze weer op Dropbox. Ook kun je PDF-bestanden maken en zelfs Microsoft Word-documenten openen. Er zijn tools om samen met anderen te werken aan een document. Toch is het geen volledig functionerende app; er is sprake van een virtualisatie van de desktop, dus je zult voortdurend verbonden moeten zijn met internet, liefst via een Wi-Fi-netwerk.

Een prettige gedachte: het ‘onderwaterscherm’ zit er nog steeds in.

Downloaden: WordPerfect X7 (gratis, iPad, iOS 6.0+, alleen via Amerikaanse App Store)
Alternatief: WordPerfect Viewer voor iPad (€5,49, iPad, iOS 7.0+)

Tip: Amerikaans Apple ID of iTunes-account aanmaken

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 april 2014, 21:57
Categorie Zakelijk
Onderwerp microsoft office

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.