Wijnalmanak 2012 nu te verkrijgen in iPhone-app Wijnshaker

De WijnAlmanak Wijnshaker is geüpdatet met de informatie van de WijnAlmanak 2012, die je in drie verschillende in-app purchases kan downloaden. Het bevat specials met 500 Sterwijnen en 250 geselecteerde Bubbelwijnen.

WijnAlmanak Wijnshaker 2012 iPhone iPod touchDe WijnAlmanak Wijnshaker-app is voorzien van de informatie uit de Wijnalmanak 2012, geschreven door journalist Cuno van ‘t Hoff. De applicatie is nog steeds gratis te downloaden, maar voor nuttige inhoud moet betaald worden. Zo betaal je 4,99 euro voor het overzicht Sterwijnen, kost het overzicht Bubbelwijnen 2,99 en de selectie van Hubrecht Duijker kost 2,39 euro. Tevens is er een betaalde Wijncursus toegevoegd aan de applicatie, die je maar liefst 350 meerkeuzevragen voorlegt over onder andere de productie en herkomst van wijn.

In beginsel is WijnAlmanak Wijnshaker nog steeds een gids naar de slijterij, supermarkt en wijnspeciaalzaken. De applicatie biedt adressen naar duizenden filialen en als je er naartoe genavigeerd bent per auto, fiets of benenwagen, kan je de iPhone in de winkel schudden om advies te krijgen over de wijnen die ze er hebben. De hoogst beoordeelde wijnen, die door het leven gaan als Sterwijnen van 2012, die krijg je na de update niet te zien zonder te betalen. Wel kan je nog steeds je eigen favoriet aanstippen en notities toevoegen over de flessen die je hebt ingeslagen en geproefd. Zo kan je aangeven bij welk gerecht de wijn bijzonder tot zijn recht kwam.

Er zijn zo’n 500 wijnen tot Sterwijn gebombardeerd. Als fanatieke wijndrinker loont het dus al snel om de 4,99 euro neer te leggen voor de in-app aankoop. Van de Bubbelwijnen zijn er 250 geselecteerd. De selectie van Hubrecht Duijker – de eerste full-time wijnjournalist en boekenschrijver in Nederland – is wat nauwer met 100 wijnen. Nadat je de in-app aankopen hebt voltooid, kan je ook die aantekeningen bij een wijn lezen.

Behalve de applicatie schudden om advies te krijgen als je in een winkel staat, kan je ook uitgebreid zoeken naar soorten wijnen, op smaak, bijbehorende gerechten, afkomst en prijsklasse. De meeste wijnen van de WijnAlmanak duiken onder 10 euro en zijn dus net iets goedkoper dan de verschillende in-app aankopen bij elkaar.

Downloaden: WijnAlmanak Wijnshaker (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 februari 2012, 13:22
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen applijst, wijn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.