Xappr: lasergamen tegen vrienden met je iPhone

Het plastic laserpistool Xappr maakt van je iPhone een lasergeweer, waarmee je verschillende Augmented Reality-spellen kunt spelen. De game ATK laat je het opnemen tegen andere vrienden met een iPhone.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

XapprWilde je vroeger een potje lasergamen, dan moest je samen met je vrienden een afspraak maken in een speciale speelhal. Daar werd je in een vest gehesen, waarna je met een speelgoedpistool achter je vrienden aan moest rennen. Dat moet vanaf nu een stuk makkelijker worden: sluiten jij en je vrienden de Xappr aan op de iPhone, dan kunnen jullie overal elkaar met laserstralen beschieten. Hierdoor zou praktisch iedere omgeving als speelveld gebruikt kunnen worden.

De Xappr is met onder andere de iPhone-spellen AR Invaders, AR Wars en Spray’em te gebruiken. Deze games maken op vertrouwde wijze gebruik van Augmented Reality, waardoor je om je heen moet schieten terwijl er op je iPhone-scherm digitale vijanden in de omgeving verschijnen.

Het iPhone-spel ATK maakt van het Augmented Reality-speeltje alleen een volwaardig alternatief op Lasergamen: door het met de app op te nemen tegen je vrienden, kun je op elkaar richten en schoten afvuren. Ondertussen zie je op je scherm hoeveel levenspunten je nog overhebt en kun je zelfs tussen wapensoorten wisselen.

De Xappr zal vanaf juni 2012 verkocht worden, maar je kunt hem nu alvast bestellen voor 45 dollar. Dit is inclusief verzendkosten. Naast de iPhone is de Xappr ook te gebruiken met Android- en Windows 7-telefoons. De iPhone-apps voor het accessoire zijn nu al te downloaden en te spelen zonder het pistool, maar ATK lijkt nog alleen in de Israëlische App Store te staan.

Downloaden: AR Invaders (€1,59)
Downloaden: AR Wars (€1,59)
Downloaden: Spray’em (€0,79)
Downloaden: ATK (gratis, Israëlische App Store)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2012, 0:06
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.