iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Achtung Duo: verslavend Nederlands spelletje nu ook op iPhone

Achtung Duo is een razend snel en spannend iPhone-spelletje van de Nederlander Aldert Greydanus. Twee spelers spelen elk een lichtslang en de eerste die botst tegen een andere slang of een muur, heeft verloren.

Achtung Duo Nederlands spel iPhone iPod touchAchtung is een paniekspelletje dat je met vier mensen tegelijk kan spelen op de iPad. Het is een beetje vergelijkbaar met Snake: iedereen bestuurt een slang en degene die de andere het slimst de pas af snijdt en zelf niet botst, wint. Het spel is vermoedelijk door zijn naam al even de meest gedownloadde game geweest bij onze Oosterburen, maar het is toch echt ontwikkeld door het Nederlandse iSignz van Aldert Greydanus. Die heeft nu ook een iPhone-versie voor twee spelers uitgebracht. Achtung Duo is ter introductie de eerste dagen gratis te downloaden.

De onderste helft van het beeld bestuurt de blauwe slang, de bovenste neemt de rode slang onder zijn hoede. Beide spelers hebben twee pijltjes aan hun kant van het scherm waarmee je de richting van de kronkelende sliert verandert. Degene die als eerst de eigen slang, de tegenstanders slang of een muur raakt, heeft verloren. Achtung Duo twee lijnen besturenZo wordt de score van beide spelers opgeteld totdat er een winnaar is besloten.

Je kan Achtung Duo ook alleen spelen tegen de computer. Je gaat dan een level verder als je wint van de computer. Als je één keer verliest, hik je echter meteen tegen een Game Over-scherm aan. De hoogste scores worden weergegeven in een top 3 in het spel. Met een keer doordrukken kom je in Apple’s Game Center terecht en kan je ook de scores van je vrienden zien. Ook kan je achievements verzamelen.

Achtung Duo is niet alleen kenmerkend door zijn Tron-achtige uiterlijk, waarbij de blauwe en rode lijntjes een soort lasers lijken op de zwarte achtergrond. Het bevat eveneens pompende, snelle dancemuziek die de adrenaline flink stimuleert. Omdat je geen laad- of menuschermen tussendoor krijgt, is een nieuw potje zo begonnen en ben je zo een tijd zoet met Achtung Duo.

Downloaden: Achtung Duo (tijdelijk gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 februari 2012, 14:19
Categorie Games
Onderwerpen multiplayer, nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.