Who?: Nederlandse ‘Wie is het?’ met Facebook-vrienden

Het Nederlandse iOS-spelletje Who? is een digitale variant van Wie is het, waarin je met foto's van gemeenschappelijke Facebook-vrienden speelt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Who?Het Nederlandstalige Who? probeert het traditionele gezelschapsspelletje Wie is het? nieuw leven in te blazen. Ja haakt de game aan je Facebook-account, daagt één van je vrienden uit en krijgt vervolgens de foto van een gemeenschappelijke Facebook-vriend te zien. Je tegenspeler moet raden wie deze vriend exact is door de juiste vragen te stellen. Ondertussen probeer jij op dezelfde manier ook te raden welke Facebook-vriend bij de ander is gekozen.

Je kiest in Who uit een reeks vooraf bepaalde vragen, die worden geïllustreerd door de eigenschap waar hij over gaat. Door op de snor in het keuzescherm te tappen, vraag je bijvoorbeeld of de persoon in kwestie er eentje heeft. Bij je volgende beurt moet je andermans vraag beantwoorden en op je scherm wegtappen wie er zijn afgevallen. De game gebruikt immers Facebook-profielen en weet daarom niet welke personen welke eigenschap hebben. Heb je niks aan de vooraf bepaalde vragen, dan is het ook mogelijk om zelf een vraag te verzinnen in te tikken.

Who? screenshot

Bijzonder is dat je in Who niet mag kiezen welke persoon je tegenspeler moet raden. De game kiest een willekeurige foto van een gemeenschappelijke Facebook-vriend. Het is daarom ook een stuk lastiger te anticiperen wat je tegenstander exact heeft gedaan.

Who is niet de eerste Wie is het-variant in de App Store: de Nederlandse spellen Mystery Friend en uiteraard Wie Ben Ik? doen al een tijdje hetzelfde. Who is echter de mooiste van de drie. Nadeel is wel dat de game alleen in landschapsmodus gespeeld kan worden.

Je kunt Who gratis downloaden. Wil je geen reclame zien tijdens het spelen, dan kun je eenmalig €1,79 betalen.

Downloaden: Who? (gratis, in-app aankoop, iPhone, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2013, 14:08
Categorie Games
Onderwerpen bordspel, wie ben ik

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.