Wetenschap in Beeld Quiz Battle 2 op iPhone uitgekomen

Wetenschap in Beeld Quiz Battle 2 voor iPhone is meer van hetzelfde. iOS 7-uiterlijk, meer borden, nieuwe vragen en een ander verdienmodel.

Wetenschap in Beeld Quiz Battle 2 iPhoneHet populaire online Nederlandstalige quizspel Wetenschap in Beeld Quiz Battle heeft een opvolger gekregen. De nieuwe app kreeg de toevoeging 2 in de naam en gaat verder waar het origineel gebleven is. Opnieuw delen beide spelers een bord waarop ze een pad kunnen leggen door vragen goed te beantwoorden. Wie het hoogste puntenaantal heeft als een van de twee spelers de ster in het midden bereikt, wint het potje. Wel kan je je afvragen waarom er apart een nieuwe app is uitgebracht.

Het originele Wetenschap in Beeld Quiz Battle is geen vreemde voor de hitlijst meest gedownloade gratis iPhone-apps in Nederland. Het quizspel met uitdagende vragen op gebieden als geschiedenis, natuur, wetenschap, sport, kunst en literatuur en entertainment, wist meer dan 5000 beoordelingen aan zich te binden in de Nederlandse App Store. Dat er een opvolger voor uit is gekomen, is dus niet zo raar.

Wetenschap in Beeld Quiz Battle vraag

Het had alleen ook een update kunnen zijn voor het al bestaande spel. Wetenschap in Beeld Quiz Battle 2 heeft louter het uiterlijk opgefrist en platter gemaakt voor iOS 7 en het verdienmodel vernieuwd. Je kan nu 1,79 euro in-app betalen om af te rekenen met advertenties, nog eends 1,79 euro uitgeven om je eigen statistieken te bekijken en dan kan je nog sparen voor ‘meevallers’, inzetbare kaarten om een vraag eenvoudiger te kunnen beantwoorden door verkeerde antwoorden weg te strepen. Die halen de balans gelukkig niet uit het spel: zet jij er een in, dan krijgt je tegenspeler er ook een.

Wetenschap in Beeld Quiz Battle 2 bord aanleggen

In de basis is Quiz Battle 2 dus hetzelfde en dat is ook geen schande. Alle diepgang die het spelbord met zich mee bracht, is gebleven. Je krijgt meer punten als je meer vragen goed achter elkaar beantwoordt, er zijn vakjes waarop je extra punten krijgt voor een bepaalde categorie vraag en dan is er natuurlijk het venijn dat je beide aan dezelfde lijn werkt. Jij Γ©n je tegenstander bepalen waar de lijn op het bord naartoe gaat, welke bonusvragen worden meegenomen en wanneer de ster wordt gehaald. En ook ditmaal kan je Quiz Battle 2 tegen mensen van over de hele wereld spelen: het spel vertaalt de vragen en antwoorden naar elke taal. Wel nieuw is dat je nu ook je eigen vragen kan inzenden, op de website van de game.

Of het een nieuw uitgebracht deel verdiende, kan je jezelf afvragen. Maar Wetenschap in Beeld Quiz Battle 2 is nog steeds een dijk van een quizspel.

Downloaden: Wetenschap in Beeld Quiz Battle 2 (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2014, 17:03
Categorie Games
Onderwerp game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.