Eets Munchies: listige broertje van de Lemmings op iPad

Eets Munchies voor de iPad is een prachtig puzzelspel waarin je de weg vrijmaakt voor de hongerige Eets. Je kan eigen levels delen vanuit de level editor.

Eets Munchies header iPadDaar is Eets, een aaibaar wit monstertje met een grote mond. En daar is de taart waar hij aan het einde van elk level een hap in wil zetten. Het enige wat jij hoeft te doen is het pad voor Eets vrijmaken zodat hij zorgeloos richting de lekkernij kan banjeren. Eets Munchies klinkt misschien eenvoudig, maar de opvolger van het roemruchte puzzelspel dat nooit op de iPad verscheen, weet genoeg uitdagingen te verzinnen.

Je kan Eets Munchies zien als een listige versie van de Lemmings. Daarin had je een leger kleine mannetjes tot je beschikking en improviseerde je de weg voor ze. In Eets is er één mannetje waarvoor je de weg moet vrijmaken en heb je alle tijd om de nodige voorbereidingen te nemen. Je zet voorwerpen neer en plaatst zelfs eigenhandig vijanden: alles om een machine in werking te zetten die ervoor zorgt dat Eets ongestoord zijn taart bereikt. Het klinkt misschien simpeler dan Lemmings, maar vergis je niet.

Eets Munchies heeft van zichzelf vijf werelden met verschillende levels, maar daar houdt het arsenaal niet op. Het spel kent namelijk ook een uitgebreide level editor waarmee je zelf puzzels kan maken die net zo gedetailleerd zijn als in het basisspel. Je kan je eigen creaties delen met vrienden en ook zelf andere creaties importeren in het spel.

Eets Munchies voorwerpen neerzettenHet is de visuele stijl die de puntjes op de i zet voor Eets Munchies. Ontwikkelaar Klei Entertainment weet hoe het moet; personages tekenen en ze animeren – en dat is hier niet anders. De platte beelden zien er werkelijk prachtig uit en ademenen een vrolijke sfeer. En dat kan je nog wel eens nodig hebben, als je met je collectie van beschikbare objecten en acties niet meer ziet wat je ooit waar moet plaatsen.

Downloaden: Eets Munchies (€2,69, geen in-app aankopen, iPad, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2014, 13:43
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.