iCulture speelt: Block Fortress War, Top Gear, Mines of Mars en Faif

Stapels leuke games voor de iPhone en iPad vandaag! Adventure Mines of Mars, renspel Top Gear: Beat the Stig, Block Fortress: War en veel meer.

ICS header Top Gear Race the StigWat een heerlijke gamesdag vandaag! Er zijn vandaag zoveel leuke games uitgekomen voor de iPhone en iPad, dat we eigenlijk slechts in dit zinnetje tussendoor kunnen melden dat het leuke Nederlandse online spel Krudoku is voorzien van een grote update. We behandelden Eets Munchies namelijk al apart op iPadclub en in dit artikel lees je uitgebreid over de strategiegames Block Fortress: War en Lionheart Tactics, over Top Gear: Beat the Stig, ontdekkingsavontuur Mines of Mars en over het puike gokspelletje Faif.

Block Fortress: War – blokkenoorlog

ICS Block Fortress War iPad iPhoneFoursaken Media strikes again. De ontwikkelaar achter onder andere Bug Heroes 2, Heroes and Castles en het originele Block Fortress, blijft maar bezig met het uitbrengen van uitgebreide games waar je je lekker in kan verliezen. Block Fortress: War is vreemd genoeg echter niet zo’n zandbak waarin je van alles kan doen als het origineel, dat Minecraft combineerde met tower defense en first person-shooter. Het nieuwe deel is weer een andere combinatie: tower defense gemengd met strategiespel. Je schiet er niet zelf op los in het veld, maar stuurt je eenheden aan om andere troepen aan te vallen. Ook breid je eigen torens uit en bouw je nieuwe verdedigingsmechanismes om invasies af te slaan. Eerlijk is eerlijk: we missen het schietgedeelte uit de voorganger die zo knullig en tegelijk lekker was, omdat de grote omgevingen in die stand indruk op je maakten. Zonder dat perspectief is Block Fortress misschien net iets minder pakkend. Al is het nieuwe deel minstens zo diepgaand en veelzijdig.

Downloaden: Block Fortress: War (€1,79 met in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Lionheart Tactics: strategisch vechten

ICS Lionheart Tactics iPad iPhoneVan de enorme hectiek van Block Fortress: War naar alle tijd voor je strategische keuzes. Lionheart Tactics is een gratis te downloaden game waarin je een kleine selectie van eenheden op de been brengt die je laat aantreden tegen tactische tegenstanders op compacte velden. Fans van Japanse strategiespellen mogen in hun handen wrijven. Die zullen meteen de blokkerige opzet van de ondergronden herkennen, inclusief alle kleine verhogingen in het terrein die net het verschil kunnen maken in een aanval of verdedigende actie. 50 speelvelden, 170 missies, 30 types tegenstanders en nog veel meer personalisatiemogelijkheden voor je eigen team. We kunnen nog niet nagaan hoe ver je Lionheart Tactics kan spelen zonder tegen een betaalmuur op te lopen omdat de game anders zonder te moeilijk is, maar het begin is veelbelovend.

Downloaden: Lionheart Tactics (gratis met in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Top Gear: Race the Stig

ICS Top Gear Race the Stig iPad iPhoneBlinkende bolides, sputterende uitlaten, ronkende motoren en de allermooiste camerashots. Als BBC’s fantastische autoprogramma Top Gear een game maakt… heeft het er allemaal niks mee te maken. Race the Stig is het nieuwste spelletje dat de naam Top Gear mag dragen en ditmaal is het niks meer dan een Subway Surfers-kloon. Je rijdt in je Austin aanvankelijk belachelijk sloom en doet nog niks nieuws. Ontwijkt kisten, duikt onder hekjes, spaart tandwielen en zoeft over kruispunten op een tempo dat je het spel eigenlijk meteen wil verwijderen. Het zijn kleine dingetjes die hem het hier doen. Zo word je nu en dan gepasseerd door chauffeur The Stig en ontwijk je zijn soms onvoorspelbare wegbewegingen en passeer je vervolgens dicht op elkaar rijdend verkeer, waarbij je over de laatste auto plotseling moet springen natuurlijk. Zo is Race the Stig nog net geinig genoeg om even op je iPhone of iPad te laten staan.

Downloaden: Top Gear: Race the Stig (gratis met in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

Mines of Mars: graven in onbekend terrein

ICS Mines of Mars iPad iPhoneHet is een van de planeten waar we het allermeest van weten en toch blijft ie alsmaar centraal staan in films en games. Mars is er blijkbaar spannend genoeg voor. We zagen het eerder al in Waking Mars en als je die verkenningsgame goed vond, hoef je de rest van Mines of Mars niet eens meer te lezen. Mag je Mines of Mars meteen kopen. Dit door Chillingo uitgegeven spel zónder in-app aankopen is geïnspireerd door de Super Nintendo-games Metroid en dat merk je in het feit dat je steeds omgevingen verkent om maar meer en meer van de planeet te leren. In dit geval doe je dat wel steeds in andere gebieden. Het spel genereert elke keer een nieuw stuk planeet voor je waar je in kan graven voor kennis en valuta. Heb je er genoeg gehaald of heb je oog in oog gestaan met een van de Marsbewoners en is dat verkeerd geëindigd, dan keer je terug naar de basis. Je uitvalspunt voor de volgende sessie. En de volgende.

Downloaden: Mines of Mars (€4,49, geen in-app aankopen, universeel, iOS 5.1+)

Faif: gaaf gokspel

ICS Faif iPhone iPadStrategie? Dat is meer één kant van de medaille in dit bijzondere spelletje. Vergeet de lekker frisse audiovisuele stijl van Faif. Dat is slechts opsmuk voor dit spel dat nog het dichtst in de buurt komt van een gokkast-ervaring. Het zit zo. Je speelt steeds tegen computergestuurde tegenstanders in het spel. Beide tik of veeg je in je eigen beurt vijf blokjes aan. Dat kunnen zwaarden zijn (aanvallen), doodshoofden (zelf schade), hartjes (leven) en diamanten (valuta voor de in-game shop). De grote truc is dat het spel vervolgens één van de vijf vakjes kiest en die actie uitvoert. Dus eindig je op een doodshoofd, dan krijg je zelf schade in plaats van de tegenstander. Waarom je dan toch doodshoofden meeneemt in je beurt? Omdat het aantal doodshoofden in je selectie wel de kracht van de aanval bepaalt, als het spel op een zwaard uitkomt! Zo werkt het ook met diamanten: als je er vier hebt in je selectie en je eindigt ook op een diamant, dan krijg je in één keer vier diamanten te nemen.

Faif verleidt je constant om risico’s te nemen met de selectie die je maakt. Aanvallen, verdedigen of sparen om met verzamelde diamanten in de shop het veld naar je hand te zetten? De verzamelde diamanten raak je na het potje weer kwijt, waardoor het nuttig is die ter plekke uit te geven. Dat elmineert de behoefte aan in-app aankopen en die zijn er dan ook niet in dit heerlijk ogende en klinkende spelletje. Het ideale toetje na een highscorepoging in Threes? Faif.

Downloaden: Faif (€1,79, geen in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2014, 18:38
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.