Week Calendar krijgt forse update en is klaar voor iOS 5

Week Calendar heeft een forse update gekregen, met allerlei nieuwe functies en mogelijkheden zoals batch editing, agendavoorkeuzes, een configureerbaar actie-menu en meer. Ook is de applicatie alvast klaargestoomd voor iOS 5 die dit najaar beschikbaar komt.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Week CalendarEen van de populairste agenda-applicaties voor de iPhone heeft afgelopen weekend een forse update gekregen. Week Calendar 4.0 introduceert een uitgebreide lijst van allerlei nieuwe mogelijkheden en functies, zoals meerdere afspraken tegelijk selecteren, icoontjes voor afspraken, een mini-maandweergave, ondersteuning voor tijdzones per afspraak en verbeterde zoekmogelijkheden. In Nederland wordt de applicatie inmiddels door zo’n 200.000 iPhone- en iPod touch-eigenaren gebruikt.

In Week Calendar is het voortaan mogelijk om meerdere afspraken tegelijkertijd te selecteren (batch editing) om vervolgens een actie uit te voeren. Mogelijke acties zijn: kopiëren, knippen, plakken, delen, verwijderen, verplaatsen, de grootte aanpassen en uiteraard is het ook mogelijk om de details van afspraken aan te passen. Bijvoorbeeld om de duur van meerdere afspraken te verkorten. Ook is het resizen van afspraken vereenvoudigd. Voortaan kunnen afspraken vanuit de rechter onderhoek gesleept worden om de duur te wijzigen. Batch editing werkt ook voor sjablonen: je kan met één knop meerdere afspraken tegelijkertijd toevoegen.

Om afspraken sneller te kunnen herkennen, kunnen in Week Calendar 4 icoontjes worden toegevoegd, die ook zichtbaar zijn in de verschillende kalenderweergaves. Zo kun je bijvoorbeeld een voetbal toevoegen voor de voetbaltraining of een feestmuts voor een verjaardag. Ook kun je voortaan per afspraak een tijdzone kiezen. Dit is bijvoorbeeld handig als je een telefonische afspraak met iemand uit een andere tijdzone hebt. De afspraak zelf wordt in je eigen tijdzone getoond, maar je kunt ook in één oogopslag zien in welke tijdzone de andere persoon zit en hoe laat de afspraak bij hem/haar gepland staat.

Een andere vernieuwing is agendavoorkeuzes. Veel mensen gebruiken vaak verschillende agenda’s voor verschillende doeleinden, zoals hun werk of privéleven. Je kunt natuurlijk agenda’s die je niet gebruikt uitvinken, maar dit is volgens de ontwikkelaars van Week Calendar nogal omslachtig. Daarom is in Week Calendar 4 de mogelijkheid toegevoegd om agenda’s te groeperen en snel te wisselen tussen gegroepeerde agenda’s. Ook kunnen die weer afzonderlijk in- en uitgeschakeld worden.

Configureerbaar actie-menuOm nog sneller te kunnen werken, is ook het actie-menu verbeterd. In de oude versie van Week Calendar kon je daarmee alleen kopiëren, plakken en delen, maar in Week Calendar 4 is het menu helemaal naar eigen smaak en voorkeur aan te passen met maar liefst 17 acties. Als gebruiker kun je dus acties die je vaak gebruikt aan het menu toevoegen zodat je deze snel en eenvoudig kunt uitvoeren. Je kunt zelfs parameters aan acties meegeven, zoals bijvoorbeeld de vaste duur van je afspraken. Uit tests is gebleken dat gebruikers tot wel vijf keer sneller zijn met hun eigen persoonlijke actie-menu.

Andere verbeteringen zijn een mini-maandweergave en overzichtelijker agendaweergave, evenals uitgebreidere zoekmogelijkheden. Ook kunnen kleuren van afspraken en de grootte van lettertypes worden aangepast. De volledige lijst met verbeteringen/veranderingen vind je hier. Waar de vorige versie van Week Calendar meteen crashte onder de iOS 5-beta’s, is versie 4.0 al helemaal klaar voor de volgende grote iOS-update die dit najaar voor iedereen beschikbaar komt.

Downloaden: Week Calendar (€1,59)

Meer informatie: UtiliTap Blog (1, 2)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 augustus 2011, 20:56
Categorieën Nederlandse apps, Productiviteit
Onderwerpen activity, ios 5

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.