Loopcam: gif-animaties maken op je iPhone

Met Loopcam kun je op basis van foto's animated gifs maken en deze vervolgens delen via Twitter, Facebook en Loopc.am, maar ook mailen naar anderen.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

LoopcamToen ik in de jaren ’90 mijn eerste website bouwde stond hij vol animated gifs. Alles bewoog, zonder dat de bestanden heel groot waren en dus waren ze ideaal om te laten zien hoe gaaf je eigen website was. Toen het internet volwassen werd, verdween de animated gif. Lelijk, druk en niet functioneel zijn enkele redenen waarom je ze – tot opluchting van velen – nauwelijks meer vindt op internet. De laatste tijd lijkt de animated gif echter bezig aan een comeback: niet meer met allerlei kleurtjes, maar om korte stopmotion-animaties te maken. Uiteraard zijn daar ook iPhone-apps voor, zoals Loopcam.

Loopcam staat sinds drie weken in de App Store en is momenteel gratis te downloaden. Met de app kun je heel snel achter elkaar foto’s maken, die automatisch achter elkaar worden geplaatst en worden omgezet in een gif-animatie. Het maken van de foto’s gebeurt zonder animatie en lijkt ook geen verwerkingstijd te kosten, waardoor je echt heel snel achter elkaar plaatjes kunt schieten. Deze kun je vervolgens delen via Twitter en Facebook en de eigen site Loopc.am. Daarnaast kun je de animaties ook privé delen via e-mail of mms.

Naast het zelf maken van animaties is het ook erg leuk om te kijken wat andere mensen hebben gemaakt. Dit kan helaas nog niet vanuit de applicatie, maar wel via de Tumblr-site van Loopcam. Als je hier even doorheen klikt zie je ontzettend veel opvallende, leuke en grappige animaties, die je kunnen inspireren om zelf ook een animatie te maken.

Eerder schreven we ook al over twee andere applicaties waarmee je animated gifs kunt maken: 3frames en AniGif.

iPad uitpakken

Downloaden: Loopcam (momenteel gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 augustus 2011, 17:16
Categorie Fotografie en video
Onderwerp animatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.