iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Week Calendar 5.0: je agenda exporteren en printen, iCloud-support

De Nederlandse iPhone-app Week Cal is vernieuwd naar versie 5.0 en die geeft de agenda-app mogelijkheden om tijdsschema's te filteren en te exporteren en te printen. Ook is er nu grote iCloud-ondersteuning.

Week Calendar liggende weergave iPhoneNa bijna twee jaar in de App Store timmert de Nederlandse agenda-app Week Calendar nog steeds aan de weg. De applicatie is niet alleen in Nederland, maar ook in andere landen gigantisch populair en blijft zichzelf verbeteren met stapels updates. De meeste daarvan zijn marginaal, maar dat geldt niet voor de vandaag uitgebrachte update naar versie 5.0. Die introduceert onder andere iCloud-synchronisatie voor je instellingen, templates, automatische kleuren en icoontjes bij afspraken en je afsprakengeschiedenis.

De ondersteuning voor iCloud is bijzonder als je bedenkt dat de applicatie helemaal niet universeel, dus op de iPad, beschikbaar is. De nieuwe functie dient vooral als stok achter de deur. Voor het opslaan van je voorkeuren als er iets fout gaat. Vanaf nu heb je daarna gewoon weer je oude instellingen terug.

Een meer zichtbare vernieuwing is de mogelijkheid om afspraken te exporteren vanuit Week Calendar. Dat kan naar .CSV, .XML, Excel-bestanden en meer via delen en printen. Je kan ervoor kiezen alle afspraken in een tijdsbestek te delen of uit te draaien, maar je kan ook een eigen selectie maken van de te exporteren gegevens. Je kan een selectie op tijd maken, maar ook aan de hand van een zoekopdracht.

Week Calendar 5.0 iPhone weekschemaHet is een kleine greep uit de vele vernieuwingen en verbeteringen in Week Calendar 5.0. Zo kan je ook specificeren in hoeverre een doorlopende afspraak verder gaat, kan je met een icoontje aantonen dat een doorlopende afspraak nog niet is voltooid en worden lange afsprakentitels beter weergegeven in de agenda. Er is een optie om de volledig scherm-stand alleen in de liggende houding van de iPhone te gebruiken en de app werkt samen met Launch Center om vanuit daar direct op te starten.

Week Calendar is een geroemde agenda-app en scoort in Nederland een gemiddelde waardering van 4,5 ster op 1631 beoordelingen. In de Verenigde Staten regent het na de update alweer vijf sterren-scores.

Downloaden: Week Calendar (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juni 2012, 13:52
Categorieën Nederlandse apps, Productiviteit
Onderwerpen activity, nederlandse apps, week calendar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.