Stereomood: toch nog een soort Spotify Radio voor iedereen

De iPhone-app Stereomood laat je een stemming uitkiezen en zoekt er dan muziek bij die bij dat stemming aansluit. De muziek is afkomstig van hippe muziekblogs met een neusje voor nieuwe, fijne muziek.

Stereomood muziek naar stemming op iPhoneNa de deceptie van dinsdagnacht dat Spotify haar radiofunctie in Nederland en België alleen aan betalende Premium-leden beschikbaar stelt, is er nu een iPhone-applicatie uitgekomen die als troost kan dienen. In Stereomood voer je geen artiest in om een eigen radiostation te openen, maar kies je een van de vele stemmingen waar je in verkeert. Als je er eentje selecteert, zoekt Stereomood er eigenhandig nieuwe nummers bij die achter elkaar worden afgespeeld. De applicatie kost niets.

Stereomood spelerOverigens kost het wel dataverbruik, want net als Spotify streamt Stereomood de muziek. De liedjes worden direct ingeladen vanaf muziekblogs die ze hebben geplaatst, maar daar merk je niks van in de app. Daar zie je alleen een strak vormgegeven speler met de naam van je radiostation, het nummer, de artiest en de mogelijkheid om nummers te favorieten, niet opnieuw te horen en te voorzien van tags. Die tags op zijn beurt, koppelt de dienst aan de verschillende stemmingen. Zo kunnen gebruikers mede bepalen welke liedje in welke stemming terugkomt.

De favoriet-functie en niet opnieuw-hoor functie zijn eigenlijk niks anders dan Spotify’s duimpje omhoog en duimpje omlaag. Stereomood scoort wel punten op het overslaan van liedjes; daar doet deze app echt niet zo moeilijk over. Je ziet het volgende nummer al aangekondigd worden en kan zelfs een playlist van de volgende nummers in beeld schuiven.

Stereomood zelf stemming toevoegenHet inladen van nummers gaat helaas wat minder fijn. Het bufferen van een nummer duurt soms erg lang, want ongetwijfeld te maken heeft met de muziekblogs waar het vandaan komt. In onze testsessie drukken we zelf maar een paar keer de play-knop om het bufferen niet af te wachten en alvast maar muziek te horen.

De stemmingen die je opvragen in de app, lopen nu al enorm uiteen. Sterrenkijken, tekenen, optimistisch, voorjaarsschoonmaak; je kan het zo gek niet bedenken. Wie echt vrolijk wil worden van de app, kan voor eenmalig 79 cent de advertenties uit de app verwijderen – al heb je dan nog steeds het stemming ‘geduldig’ nodig voor het laden van de muziek.

Downloaden: Stereomood (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juni 2012, 15:00
Categorie Muziek
Onderwerpen muziek, radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.