Weddar: iPhone-gebruikers als weerdeskundige

Weddar is een nieuwe iPhone-app die morgen in de App Store komt. Met deze app kunnen gebruikers de weerssituatie rapporteren, op hun eigen locatie en daarmee punten verdienen.

Weddar is een nieuwe iPhone-app waarmee gebruikers bepalen wat voor weer het is. De app komt maandag beschikbaar en zal gratis te downloaden zijn. Bij Weddar gaat het niet zozeer om temperaturen en om voorspellingen, maar om een indruk die mensen zelf hebben. Met gekleurde wolkjes kun je zien of het ‘Perfect’, ‘Hot’, ‘Freezing’ of ‘Fresh’ is. Gebruikers rapporteren wat voor weer het is op hun eigen locatie, waarbij ze de keuze hebben uit 9 opties. Via een extra tabblad onderin het scherm kun je ook nog bewolking, regen, wind en sneeuw nader specificeren. De app toont jouw ervaring daarna op de kaart. Wil je ergens naartoe, dan kun je gebruikers ter plaatse ook vragen wat voor weer het is. Er valt ook nog iets te verdienen: door het weer te rapporteren krijg je punten die op een leaderboard verschijnen.

weddar iphoneOp de profielpagina bekijk je de eerder ingestuurde rapportages, locaties waar je bent geweest en punten die je hebt verdiend. Ook zie je hier de verzoeknummers.

Meer info: Weddar

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2011, 13:07
Categorie Het weer
Onderwerp weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.