12-jarige leerling maakt roosterapp voor Nijmeegse school

Het Canisius College in Nijmegen heeft een rooster-app, dankzij een 12-jarige brugklasleerling. Daan Lemmen besloot een rooster-app te maken omdat de mobiele site niet zo heel gebruiksvriendelijk was.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

rooster-canisiusDe 12-jarige brugklasser Daan Lemmen heeft een rooster-app gebouwd voor zijn eigen school. Daan is gymnasiumleerling aan het Canisius College in Nijmegen en vond dat het raadplegen van roostergegevens op de mobiel wat omslachtig was. Om het rooster te raadplegen moest je als leerling naar de schoolsite, dan naar het tabblad rooster en vervolgens naar de juiste klas om de roostergegevens te kunnen raadplegen. Met de rooster-app die Daan maakte kunnen leerlingen en docenten snel zien waar ze moeten zijn. Roosterwijzigingen worden ook meteen doorgevoerd. In de app kun je de klas en het gewenste rooster selecteren, zodat je niet bij elke keer opstarten hoeft te gaan zoeken.

Voorzover bekend is het Canisius College een van de eerste middelbare scholen met een eigen app. Qua design valt er nog wel wat te wensen, als je de app vergelijkt met het aanbod bij andere opleidingsinstituten (het lijkt nu nog een simpele webviewer). Een paar universiteiten en hogescholen gingen Daan voor; zo kun je HU Rooster downloaden als je aan de Hogeschool van Utrecht studeert of iTU Delft voor de Delftse universiteit. Ook verkrijgbaar: Rooster van de Brabantse Avans Hogeschool, ROC Rooster van ROC Twente en SGDB Rooster van het Stedelijk Gymnasium in Den Bosch. Ook leuk is de app Plaats? van de Universiteit van Amsterdam, waarmee je kunt zien of er computers vrij zijn in de studiezalen en bibliotheken.

Heeft jouw school nog geen rooster-app dan kun je ook terecht bij iStudiez Pro, een veelgebruikte app voor het plannen van je studieactiviteiten. Of kijk naar OnTime Studies.

Downloaden: Canisius College Rooster (€0,79)

rooster-canisius-college

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2014, 0:51
Categorieën Nederlandse apps, Onderwijs
Onderwerp school

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.