We&Co: bedank je ober door bij hem in te checken

We&Co is een nieuwe soort incheckdienst: hierbij check je niet in bij een gebouw, maar bij het personeel dat daar werkt. Op die manier kun je bedankjes achterlaten voor hun goed geleverde werk.

We & CoMet We&Co check je niet in op een locatie, maar bij je barman, ober of kok. Op die manier kun je ze bedanken voor een fijne avond, waardoor deze mensen de complimenten krijgen die je niet zo snel in levende lijve zou geven. Om het voor klanten ook de moeite waard te maken, kunnen de ‘incheckposten’ vaak terugkomende gebruikers belonen met bijvoorbeeld een gratis kopje koffie of kortingen. Het is een positievere manier van inchecken, iets dat je terugziet tot in de naam van de knop waarmee je een check-in bevestigd. Op deze zachtgele toets staat namelijk een woord: Thank.

Als incheckdiensten iets bewijzen, dan is het wel onze drang om feedback te geven. Foursquare heeft een sectie waarin je tips kunt geven wanneer je ergens bent, maar gebruikers veranderen dit vaak in een middel om gewichtige recensies achter te laten. Verschillende apps bieden ook de mogelijkheid om een beoordeling met sterren en al achter te laten. We&Co pakt het alleen constructiever aan: in deze app recenseer je niet het cafe of restaurant waar je bent, maar het personeel dat je bedient. Heb je een beleefde en efficiënte ober, dan zoek je hem op in de app en druk je op Thank. Vervolgens kun je een mogelijke boodschap bij hem achterlaten en je bedankje delen via Twitter en Facebook.

Bevindt het personeelslid zich nog niet in de We&Co database (grote kans, de app is net uit), dan kun je ook een profiel voor hem aanmaken. Daar lopen we direct ook aan tegen de eerste drempel: hoe snel vraag je namelijk naar de naam van een ober, zodat je hem op een voor hem onbekend sociaal netwerk kan zetten?

Download: We&Co (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2011, 19:55
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen foursquare, gowalla, inchecken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.