Game-update: ZombieSmash gratis, iPhone-game van Vlambeer, Battle Slugs en Dream Track Nation is Game van de Week

zombies wegvegen met je vingers in ZombieSmash, bedachtzaam te werk gaan in het schattige Battle Slugs, vissen met kettingzagen met Ridiculous Fishing en eindeloos veel racebanen maken in Dream Track Nation.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Ridiculous Fishing van VlambeerNiemand minder dan het Nederlandse Vlambeer gaat een game voor de iPhone maken. Deze ontwikkelaar werd berucht onder het indie-publiek met een gratis 2D-game waar de internationale pers uitbundig over schreef. Verder vandaag: een schattig ogende doordenker, een zombiegame waarin we met ondoden mogen gooien is tijdelijk gratis en een Game van de Week die niet om de gewoonlijke redenen een pluim verdient.

Battle Slugs

Battle SlugsHet was even omschakelen toen we Battle Slugs voor het eerst opstartten. Met zijn vrolijke kleurtjes, schattige stijl en spontane muziek is het namelijk makkelijk om het spel te verwarren met de Angry Birds en Doodle Jumps in de App Store. Battle Slugs is echter een game waarbij je hersens moeten kraken alsof je aan het schaken bent. Jij en je anders gekleurde tegenstander bevinden zich op een raster, met ieder een klein aantal slakken tot je beschikking. Door deze over het speelveld te verplaatsen kloon je ze. Zet je de jouwe naast die van je tegenstander, dan verandert deze naar jouw kleur. Aan jou de schone taak om alle slakken van de andere speler te absorberen, om ervoor te zorgen dat het merendeel van het speelveld in jouw handen is. Je speelt tegen de computer, maar het is ook mogelijk om met een vriend op dezelfde iPhone te spelen.
Downloaden: Battle Slugs (€0,79)

Tijdelijk gratis: ZombieSmash

ZombieSmash is tijdelijk gratisZombies zijn al lang een trend in games. ‘Ouderwetse’ gamers kunnen er over meepraten: die banen zich al jarenlang door zombieplagen in spellen zoals Resident Evil en Left 4 Dead. Wanneer de ondode gedrochten echter in iPhone-games opduiken, dan lijkt de ernst van de situatie snel vergeten. Ook in ZombieSmash neem je het op tegen hordes aan zombies, maar dit doe je door ze doodleuk met je vinger weg te vegen. In het begin gaat dat makkelijk, maar wanneer grotere en snellere zombies op het toneel verschijnen worden je reflexen flink getest. Gelukkig krijg je van tijd tot tijd verschillende hulpmiddelen, waarmee je de hordes bedelft met rotsen en onder stroom zet. ZombieSmash is tijdelijk gratis, om de zojuist aangekondigde multiplayer-modus te vieren. Deze wordt in een toekomstige update toegevoegd en laat je tegen een vriend strijden terwijl je zombies van je basis wegslaat.
Downloaden: ZombieSmash (tijdelijk gratis)

Ridiculous Fishing van Vlambeer

Ridiculous Fishing van VlambeerHet zijn beruchte jongens hier in Nederland, die ontwikkelaars van Vlambeer. Super Crate Box, een game voor de Mac en pc, groeide uit tot een van de bekendere indie-game titels in de scene en ook het flashspelletje Radical Fishing wist vele gamers te boeien. Die laatste wist van vissen zowaar een spel van reflexen en adrenaline te maken, door je met bijvoorbeeld een kettingzaag te laten hengelen. Ontwikkelaar Gamenauts kondigde een spelletje aan dat hier wel heel erg op leek en dat kon Vlambeer natuurlijk niet over zich heen laten gaan. Reden om snel zelf een sequel op het spel aan te kondigen, maar dan voor iOS. Mocht je afvragen waarom dit zulk goed nieuws is, speel dan vooral het eerste deel hier. Deze is gemaakt in Flash, dus je moet helaas even naar je pc of Mac toe kruipen. Of je bekijkt de trailer van deel 1 hieronder.

Game van de Week: Dream Track Nation

Game van de WeekWe geven toe: speltechnisch zit er niet heel veel bijzonders in Dream Track Nation. Je racet door 2D-levels en merkt hierbij hoe de zwaartekracht effect heeft, maar dit wordt al snel eentonig. De bijgevoegde level editor zit echter zo goed en verslavend in elkaar, dat deze functie alleen al genoeg biedt om de titel van Game van de Week te veroveren. Je zet met een uitgebreide set tools levels in elkaar, waar je met een auto, motor of ander voertuig doorheen kunt rijden. Het door de standaard levels heen rijden is misschien wat suf, maar zelfgemaakte levels kunnen met een beetje creativiteit zo strak in elkaar zitten dat de simpele controls prima te tolereren zijn. Levels die je trouwens via Wi-Fi zelfs met je vrienden kunt spelen.
Downloaden: Dream Track Nation (€0,79)

Snak je naar meer game-updates? Die vind je gewoon hier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2011, 19:11
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, ridiculous fishing

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.