Weathermob: speel weerman op de iPhone

Weathermob mengt het weer op de iPhone met een sociaal netwerk als Twitter, Facebook of Instagram. Iedereen kan een eigen weerbericht uitbrengen met een foto, video of tekst in de unieke stijl van de app.

Weathermob weerman spelen weerbericht maken iPhone iPod touchEr zijn weinig dingen waar je meer statistiek op los kan laten dan het weer, maar wat doet het weer met jou? Dat vraagt Weathermob je. Weathermob is een nieuwe app voor de iPhone en iPod touch die het weer een sociaal tintje geeft. Iedereen kan verslag uitbrengen in drie logo’s: hoe ziet het weer eruit, wat is je stemming eronder en waar is het ideaal weer voor? Daarnaast kan je er een onderschrift, foto en video bij uploaden die voor anderen te zien is.

‘Overcast but happyish’, luidt de weersomschrijving in Groningen op het moment dat we de app beschrijven. Dat is het onderschrift van twee afbeeldingen die eigenlijk al voor zichzelf spreken. Links in beeld staat een collectie grijze rondjes door elkaar – bewolking – en rechts ervan staat een smiley. Het klinkt misschien campy, maar zo komt het beslist niet over. Weathermob is een prachtige applicatie, met schitterende pictogrammen waarmee het weer wordt gevisualiseerd. Het heeft een duidelijke indeling, fraaie lettertypes en werkt supersnel.

De genoemde melding met de wolken en de smiley vormen de hoofdmoot van het eerste tabblad Home. Onder de logo’s staan kleinere foto’s die direct doorverwijzen naar Latest, het middelste tabblad dat alle laatste weerverslagen onder elkaar zet. Mogelijk is het naastgelegen tabblad Following interessanter. Daar zie je de updates van mensen die je bent gaan volgen in de app. Je kan vrienden zoeken met de Add Friends-knop op het laatste tabblad: You. Daar zie je ook hoeveel verslagen je hebt uitgebracht en hoeveel mensen je volgt en jou volgen. Met een knop zie je je laatste weerverslagen. Bekenden zoeken kan via Facebook, gebruikersnaam binnen Weathermob en via Twitter, maar bij de laatste functie sloot de app bij ons steeds af. Als we het echter vanuit de Settings-knop doen vanaf het You-tabblad, dan werkt het wel.

Behalve de sociale elementen zit er ook wel degelijk een feitelijke weersvoorspelling in Weathermob. Die tref je in het tabblad Forecast, waar het uiterlijk van de app duidelijk voorrang kreeg tegenover de functionaliteit. Je moet bijna raden wat er staat. Er staat geen datum bij, maar het lijkt erop dat het eerste weerbericht die van vandaag is, en daarna de eerstvolgende week per dag wordt uitgebeeld. Elke dag bevat de maximum- en minimumtemperatuur, een logo van het weer, de kans op neerslag en de hoeveelheid neerslag. Als je een dag selecteert, krijg je rechts een indicatie van het weer ‘s nachts. Het ziet er in al zijn eenvoud en weggelaten tekst ongelooflijk sexy uit, maar voor een duidelijke weersvoorspelling is Weathermob niet de meest geschikte app.

Hem meteen afschrijven zou zonde zijn, want daarvoor zijn de sociale aspecten veel te leuk. Een weerbericht dat je uitbrengt, is geen herhaling van de statistiek maar speelt in op je gevoel. Hoe voel je je bij het weer en waar is het een ideale dag voor zijn twee vragen die je naar hartelust kan beantwoorden met de overduidelijke logo’s en tekeningen in de app. Omdat je daarnaast een foto, video en tekst kan toevoegen aan je bericht, kun je Weathermob zowaar zien als een soort Twitter, Facebook of Instagram voor het weer. Op elk bericht kunnen liks en reacties gegeven worden. Een followknop laat je meteen iemand volgen. Nu gaat het veelal over het weer zelf, maar wat weerhoudt gebruikers ervan er persoonlijke dingen op te zetten met daarboven toevallig het weer uitgelegd in pictogrammen?

Weathermob is niet de meest handige, maar een van de fraaiste en misschien wel de leukste weer-apps op de iPhone.

Downloaden: Weathermob (gratis)

Wij maakten iets bijzonders mee met Weathermob. We konden pas twee dagen na onze registratie binnen de app, inloggen in Weathermob. We weten niet of dat een standaardprocedure of een eenmalig probleem was.
Op zoek naar een weer-app? Zoek eens op de tag ‘weer’.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2011, 13:42
Categorie Het weer
Onderwerpen sociale media, twitter, weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.