Weathercube: weer-app met verfrissend nieuw ontwerp bij Apple ingediend

Weathercube, de weer-app die hevig geïnspireerd is door todo-app Clear, is eindelijk af. De app is ingediend en moet volgende week beschikbaar zijn.

WeathercubeApps om het weer op je iPhone te raadplegen zijn er eigenlijk al in overvloed, maar toch komt er af en toe een verfrissend nieuw idee voorbij. Weathercube van de Nederlandse ontwikkelaar Appsuperb is zo’n idee. In april kon je op iPhoneclub al een preview lezen van deze app die hevig door todo-app Clear is geïnspireerd. Na een uitgebreide testperiode maakten de makers vanavond bekend dat de ontwikkeling van Weathercube is afgerond en dat de app naar verwachting in de loop van volgende week in de App Store verkrijgbaar zal zijn.

Tussen de eerste fase, die we in de preview beschreven, en nu is er veel veranderd aan de app. Er zijn schermen weggehaald, bestaande schermen verbeterd, nieuwe animaties geïntroduceerd en vooral heel veel verbeteringen doorgevoerd. Dit is ook de belangrijkste reden dat de app langer op zich heeft laten wachten dan was gepland. “Weathercube wordt naar verwachting rond eind mei bij Apple ingediend”, schreven we in april nog.

De gebruikersinterface bestaat, zoals de naam Weathercube al verraadt, uit een ronddraaiende kubus die met allerlei veegbewegingen en taps kan worden gemanipuleerd. Bovenstaande sneak peek-video maakt dat goed duidelijk. Menu’s, pop-overs en zaken die je in andere apps wel tegenkomt zul je in Weathercube niet terugvinden. Er is wel een soort menu met instellingen dat je kunt openen door de bekende pinch-to-zoom-beweging (twee vingers op het scherm plaatsen en verticaal uit elkaar schuiven). Hier vind je onder meer de mogelijkheid om verschillende steden/locaties toe te voegen en kun je kiezen uit verschillende thema’s: blauw, rood, groen, oranje, paars, zwart en wit. Voor ieder wat wils. Voor wie liever verrast wil worden is er ook nog de optie Randomizer die telkens een andere kleur toont. Ook kan er gewisseld worden tussen eenheden voor temperatuur, windkracht en neerslag.

Weathercube toont verschillende gegevens die je van een weer-app gewend bent, zoals de temperatuur, windkracht, de kans op neerslag en ook de hoeveelheid. In het hoofdscherm, dat bestaat uit blokjes, kun je door te tappen op een blokje de voorspelling per dagdeel (ochtend, middag en avond) bekijken. Voor de liefhebber zijn aan de verschillende acties en animaties zelfs geluidseffecten gekoppeld, die je overigens onder geavanceerde instellingen wel kunt uitschakelen.

Als je de app de eerste keer opent, helpt een rondleiding je snel wegwijs te worden in alle functies en bijbehorende veegbewegingen. Een veeg naar links toont de weersverwachting voor de komende dag(en), een veeg naar boven de verwachting per drie uur (weertype, temperatuur en de hoeveelheid neerslag) en een veeg naar beneden toont een zesdaags overzicht met uitsluitend icoontjes om het soort weer aan te duiden. Door op een blokje te tikken kun je de maximum- en minimumtemperatuur en de hoeveelheid raadplegen. Weathercube probeert daarnaast ook nog sociaal te zijn. Met een horizontale pinch-to-zoom-beweging kun je het huidige of toekomstige weer op jouw locatie via Facebook en Twitter delen.

Appsuperb maakte ook onderstaand promofilmpje ter introductie van de nieuwe app.

Weathercube gaat €1,59 kosten en verschijnt naar verwachting in de loop van volgende week in de App Store. De ontwikkelaars hebben het volste vertrouwen in hun applicatie en verwachten nog steeds een top 10-notering in de Amerikaanse App Store te kunnen behalen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2012, 22:49
Categorieën Diensten, Nederlandse apps
Onderwerp weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.