Weather HD Free heet nu Clear Day Free met nieuwe layout

Clear Day Free is de nieuwe naam van weerapp Weather HD, en biedt een nieuwe layout on de animatie beter naar voren te brengen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Clear Day Free iPhone iPadEen heldere dag. Dat is de vertaalde nieuwe naam van de weer-app Weather HD Free, die met die naam niet meer opviel tussen de zware concurrentie van weersvoorspellingen in de App Store. Clear Day Free heeft meteen een nieuwe layout waar je uit kan kiezen, die sterk doet denken aan de minimale weergave in het succesvolle Live Weer. Je zet zoveel mogelijk weerinformatie uit om alleen de basis onderin beeld te zien. Zo krijgen de weeranimaties die de app opwerpt als haar sterkste punt, optimaal de ruimte.

Clear Day heeft zelf nogal een hoogdravende tekst om de nieuwe layout en naam kracht bij te zetten. De letterlijke tekst in de App Store luidt:

Clear Day, de nieuwe naam van Weather HD, werd gekozen om aan te geven dat zelfs als het weer somber en stormachtig is, een levendige, rustgevende presentatie van het weerbericht de gebruiker een sensationele en heldere-dag-achtige ervaring vol hoop zou bieden.

De naamsverandering is een ingewikkeld ding. In de App Store rept ontwikkelaar Vimov dat Weer HD nu Clear Day heet. Weer HD is echter een niet in Nederland gebruikte vertaling van de applicatie en lijkt op de betaalde versie te wijzen. Maar die heet géén Clear Day in de App Store en zelfs geen Weer HD. Die vind je nog gewoon onder Weather HD 2. De naamsverandering lijkt alleen de gratis versie van de applicatie aan te gaan. Weather HD Free is Clear Day Free geworden, en alleen die versie geniet de nieuwe layout en de mogelijkheid screenshots te delen via de iOS 6-integratie met Facebook.

Update 28 mei:
Inmiddels is ook de betaalde versie bijgewerkt. Die heet nu niet langer meer Weather HD, maar is in de App Store te vinden als Clear Day. Onderaan dit artikel vind je de downloadlink.

Clear Day free minimale layout Clear Day Free animatie met balk

Overigens, nu we het toch over gratis weerapps met design hebben: de prachtige applicatie Yahoo Weer heeft inmiddels afscheid genomen van zijn paarse app-icoon en heeft die vervangen door een neutralere blauwe met een wolk.

Downloaden: Clear Day Free (gratis, universeel, iOS 4.3+)
Downloaden: Clear Day (€1,79 zonder reclame, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 15:05
Categorie Het weer
Onderwerp weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.