SNP Magazine op iPad verschenen: reizen, avontuur en natuur

Het tijdschrift SNP Magazine is voor de iPad verschenen. Het biedt informatie over reizen met de nadruk op avontuur, cultuur en natuur.

SNP MagazineAls de zon eenmaal doorbreekt, is het verlangen naar vakantie en reizen meteen weer aangewakkerd. SNP (Stichting Natuurstudie Projecten) brengt een informatief tijdschrift uit voor actieve reizigers die van alles willen zien, doen en proberen. Wie lusteloos op een hangmat in een all-in resort wil hangen, heeft hier dus niets te zoeken. Het tijdschrift SNP magazine is voor het eerst op de iPad verschenen. Zowel de app als de te downloaden tijdschriften zijn gratis.

SNP is onderdeel van de ANWB en biedt producten als groepsreizen, rondreizen en themareizen aan. Het tijdschrift moet daarom worden gezien als een combinatie van commerciële uitingen en lifestyle-achtige informatie over reizen, reizigers en locaties. SNP brengt in maart, mei, oktober en december een editie van het tijdschrift uit. In de app staan de magazines van maart en mei. Beide zijn gratis te downloaden en nemen vrij weinig opslagruimte in beslag.

SNP MagazineDe informatie van SNP kenmerkt zich door de nadruk op het ontdekken en het avontuur opzoeken, met aandacht voor de natuur en cultuur. In het laatste nummer is er aandacht voor een reis naar Nepal, alternatieve reizen en accommodaties in Canada en een culinair verhaal over op welke opmerkelijke manier eieren worden gegeten in uiteenlopende landen. Verder is er informatie over actieve fietsvakanties en een interview met Joost Conijn die op avontuur ging in Kenia.

Hoewel het iPad-magazine grotendeels werd overgenomen van de papieren editie, is de interactiviteit niet vergeten. Bij artikelen staan diavoorstellingen van natuur- en reisfoto’s die op een volledig scherm worden getoond en er zijn links naar externe artikelen, video’s en websites. De inhoud van het magazine is nooit opdringerig commercieel: de reisverhalen zijn duidelijk gescheiden van de informatieblokken om de reizen te bestellen.

Downloaden: SNP magazine (gratis, iPad, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 mei 2013, 11:22
Categorie Reizen
Onderwerpen anwb, magazine, reizen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.