Wall Street Journal gaat losse kranten verkopen voor 2 dollar

De Wall Street Journal gaat losse kranten verkopen voor 2 dollar per stuk. Het idee is dat mensen na de gratis krant vanzelf een abonnement op WSJ gaan afsluiten.

wsj iconIn Nederland gebeurt het al veel langer bij kranten als NRC en De Volkskrant, maar in de VS is het nieuw: The Wall Street Journal heeft aangekondigd dat ze nu ook losse nummers gaan verkopen via de app. Tot nu toe waren lezers aangewezen op een betaald abonnement voor langere tijd. WSJ gaat $1,99 per nummer rekenen. Hoofd digitale zaken Alisa Bowen van moederbedrijf Dow Jones, liet weten dat de verkoop van losse nummers deel uitmaakt van de open huis-benadering waar het bedrijf nu voor heeft gekozen. Je zit niet meer voor langere tijd aan abonnementen vast, maar kunt ook een voorproefje nemen op de content. Het zou niets te maken hebben met de plannen van de New York Times om ook over te stappen naar betaalde content.

wall street journalVia de gratis WSJ-applicatie kon je voorheen wel wat gratis artikelen lezen, maar om volledig toegang te krijgen tot alle content moet je de portemonnee trekken. Als je een los nummer koopt krijg je toegang tot alle artikelen in de gedrukte versie van de krant. Als je $18 per maand extra betaalt, krijg je ook toegang tot de Now Edition, met dagelijkse actuele nieuwsupdates. Daarnaast is het mogelijk om voor $3,99 een weekabonnement aan te schaffen, met volledige toegang tot alle content op digitale apparaten (iPad, iPhone, Android-tablets, BlackBerry). Een maandabonnement kost $17.

WSJ denkt dat mensen sneller een abonnement nemen als ze een paar keer een los nummer hebben kunnen downloaden. Als de verkoop van losse nummers aanslaat, gaan ze het ook op andere platformen introduceren, zoals op Android.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 maart 2011, 12:00
Categorie Nieuws
Onderwerpen kranten, wall street journal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.