Vertaalapplicatie Word Lens nu ook beschikbaar voor de iPad

Met Word Lens kun je teksten vertalen met behulp van de camera van de iPad 2. De app verscheen eerder al voor de iPhone. Word Lens is gratis, maar je moet taalpakketten los kopen.

Word LensEind vorig jaar verscheen er een opvallende iPhone-applicatie in de App Store: Word Lens. Het is een vertaalapplicatie die teksten via de camera van je iPhone vertaalt. Door de iPad 2 kunnen veel iPhone-apps die iets met de camera van de iPhone doen, die ook worden omgebouwd tot een iPad-applicatie. De makers van Word Lens hebben dat gedaan en daardoor werkt de app vanaf op de iPhone en op de iPad 2.

Je kunt Word Lens gebruiken om bijvoorbeeld borden met teksten te vertalen. Je selecteert de taal van de tekst en de doeltaal, welke beschikbaar zijn via in-app-purchases, en richt vervolgens de camera van je iPad op het bord. Je ziet het camerabeeld en binnen dat beeld wordt de tekst vertaalt weergegeven.

Momenteel bevat de applicatie alleen de mogelijkheden om van Engels naar Spaans te vertalen of andersom. Deze taalpakketten kosten €7,99 per stuk. De app zelf is gratis en biedt een demo-optie waarmee je teksten kunt omdraaien of wissen.

Downloaden: Word Lens (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 maart 2011, 12:26
Categorie Reizen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.