Walking Dead Season 2 uitgekomen voor iPad en iPhone

Walking Dead: The Game Season 2 is uitgekomen voor iPad en iPhone. Het is de opvolger van de iCulture Game van het Jaar 2012.

Walking Dead Season 2 iPad iPhone headerDe opvolger van onze iCulture Game van het Jaar 2012 is uitgekomen voor de iPhone en iPad. Walking Dead: The Game – Season 2 vormt het startschot van een nieuw seizoen van de serie waarin een groep mensen met elkaar probeert te overleven in een wereld die is overspoeld door zombies. Voor 4,49 euro haal je de eerste aflevering in huis voor iPhone en iPad, waarna je volgende afleveringen voor 4,49 euro per maand koopt.

Net als het eerste seizoen, zal Season 2 bestaan uit vijf hoofdstukken waarvan de namen in de App Store-omschrijving al worden weggegeven. Omdat ook deel een ontzettend de moeite van het spelen waard is en de verhalende avonturengame in afleveringen is opgeknipt, zullen we niet ingaan op de inhoudelijke details van het verhaal. Wel is duidelijk dat het meisje Clementine een prominente rol in het verhaal heeft gekregen. Aan de formule van de game is gelukkig niet gesleuteld.

Walking Dead 2 Clementine

Ontwikkelaar Telltale timmerde al lang aan de weg op het gebied van avonturengames waarin je gezond verstand nodig hebt, met personages praat en puzzels oplost. Maar Walking Dead liet vorig jaar pas echt zien waar de studio toe in staat was, op basis van de gelijknamige stripboeken en populaire televisieserie. In de game maak je beurtelings kennis met verschillende personages die proberen te overleven in hun benarde situatie, maar niet altijd met elkaar door één deur kunnen. Behalve zo nu en dan een zombie van je afslaan in spannende sessies van getimed in beeld drukken en vegen, zal je soms in hetzelfde tempo een beslissing moeten maken in een gesprek die grote gevolgen kan hebben voor de verhaallijn.

Walking Dead Season Two keuzes maken

Het eerste seizoen van Walking Dead: The Game riepen we vorig jaar op zustersite iPhoneclub uit tot Game van het Jaar. We waren en zijn diep onder de indruk van de bijzondere tekenstijl die het midden houdt tussen serie en strip, de op het touchscreen afgestemde besturing, de echtheid van de personages en de innemendheid van hun keuzes waar je voor komt te staan. Toch worden we verrast door de plotselinge release van Walking Dead: The Game – Season 2 op iPad en iPhone nog in 2013. Het had er alle schijn van dat het avontuur op iOS pas volgend jaar zal beginnen. Nu kan je tijdens de kerstdagen al huiveren.

Downloaden: Walking Dead: The Game – Season 2 (€4,49, universeel, iPhone 4S, iPad 2+, iPod touch 5+, iOS 6.0+)

Met dank aan Jeroen voor de tip!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 december 2013, 14:17
Categorie Games
Onderwerp telltale

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.