iCulture Speelt: The Wolf Among Us is GvdW, Maze Crusade en Lawless

Telltale's The Wolf Among Us is onze Game van de Week voor iPhone en iPad, maar we spelen ook de gratis iOS-shooter Lawless.

ICS Lawless schietspel iPad iPhoneTwee grote en populaire gameseries zijn gisteren voorzien van een App Store-afgeleidde voor de iPhone en iPad, maar allebei zijn ze geen Game van de Week geworden. We zeiden het gisteren al: Heroes of Dragon Age ziet er goed uit, maar je doet niks meer dan toekijken. En Assassin’s Creed Pirates is een visueel spektakel, maar de gevechten tussen piratenschepen zijn al snel saai. En dan blijft er één winnaar over: The Wolf Among Us. De nieuwe, verhalende avonturengame van de makers van Walking Dead, onze favoriete iOS game van 2012.

Maze Crusade: Pac-Man met pit

ICS Maze Crusade iPad iPhoneSoms heb je een update nodig om weer herinnerd te worden aan een game. Dat gebeurt vandaag met Maze Crusade. De update zelf breekt geen potten en voegt geiten toe aan het spel, maar het vormt wel een prachtig haakje om een eerder vergeten spel alsnog op te pakken. Maze Crusade is een geinige bedoeling. Zie het als een kruising tussen Pac-Man met Bomberman. Je wordt elk level in een doolhof gedropt waar je bovenaf op toekijkt. Daarin spaar je steeds drie dezelfde objecten achter elkaar, zonder tussenkomst van andere voorwerpen. Zo speel je de toegang vrij naar de deur en rond je een uitdaging af. Om te voorkomen dat je voorwerpen in een verkeerde volgorde pakt, moet je ver gaan. De ene keer blaas je een stuk doolhof op voor een doorgang, de volgende keer ga je de strijd aan met een vijandige ridder. Dat doe je met gerichte tikken in beeld, waar ook ruimte voor is omdat je de richting van jouw ridder al van tevoren kan aangeven met veegbewegingen. Tel alles bij elkaar op en je hebt een gelaagd spelletje. Je bent voortdurend in de weer met de voorwerpen, de vijanden en het manipuleren van de omgeving. Het maakt Maze Crusade een leuk, actierijk puzzelspelletje.
Downloaden: Maze Crusade (gratis, met in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

Lawless: gratis en gaaf schietspel

ICS Lawless iPad iPhone bij de auto;sGisteren speelden we een nieuwe gratis shooter die zo slecht was, dat we er na een minuut genoeg van hadden. Maar één dag later spoelen de zure nasmaak van Glu’s Gun Zombie 2 al weg. Voor Lawless is zichtbaar wél de moeite genomen! Uitgever Mobage staat net als Glu bekend om zijn geldgraaierij in ‘gratis’ games en dat is ook zeker iets waar je tegenaan gaat lopen in dit spel, maar ook zonder een cent uit te geven aan in-app aankopen kan je Lawless al even aan de tand voelen. In het schietspel recruteer je een team van schutters waarmee je de politie van je af schiet in razend snelle, explosieve shootouts die doen denken aan de PlayStation-klassieker Time Crisis. De schietpartijen zijn al vanaf het begin heftig en die schwung verdwijnt ook niet meer uit de game. Nadat je een paar schoten hebt gelost, kan je op een van de pijlen drukken om een nieuwe hoek in te nemen en te schieten. Het wisselt elkaar in rap tempo af en hoewel je zelf geen stap zet, is Lawless zo toch een interessante shooter. Ziet er gaaf uit, klinkt schreeuwerig, speelt leuk en heeft ongetwijfeld een betaalmuur. Dat is Lawless.
Downloaden: Lawless (gratis, met in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=o0qygn6BdMk

Game van de Week: The Wolf Among Us

iPC Game van de WeekEen wolf in mensenkleren. Dat is de eigenzinnige hoofdpersoon in The Wolf Among Us. Een man met een verleden, net zoals de andere uitgeschakelde sprookjesfiguren die in hetzelfde, duistere New York terecht zijn gekomen. De bizarre stripserie Fables diende als achtergrond van de nieuwe avonturengames van Telltale, de ontwikkelaar van de beste iPhone- en iPad-game van 2012: Walking Dead: The Game. En als je nu als wolf een gesprek voert met een vadsige kikker die zijn huurt niet heeft betaald, weet je dat Telltale ook nu wat bijzonders in handen heeft. The Wolf Among Us hanteert hetzelfde principe als de vorige game. Je belandt in scenario’s, spreekt met verschillende personages en de keuzes die je maakt vormen je karakter en spelen door in het verhaal. Op het moment dat je zo’n keuze maakt, krijg je die feedback in beeld – maar je zal niet altijd tijd hebben om het te lezen. Regelmatig zal je voor hete vuren komen te staan en ga je op de vuist. De gevechten in The Wolf zijn beklemmend. Snel en specifiek uit te voeren drukken en veegbewegingen vegen elkaar snel op en de kans dat je een stuk opnieuw mag doen omdat je faalde, is niet van de lucht. The Wolf Among Us is lastiger dan eerdere Telltale-games, maar het mag geen probleem heten als met name de gevechten zo filmisch en indrukwekkend ogen. The Wolf Among Us ziet er fantastisch uit, is ingesproken door klasse stemacteurs en zet unieke personages neer. Wanneer zaten we zó in een strip?
Downloaden: The Wolf Among Us (€4,49, met in-app aankopen voor volgende hoofdstukken, universeel, iPhone 4S, iPad 2+, iPod touch 5+, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2013, 20:00
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt, telltale

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.