iCulture speelt: nieuwe Telltale-games, MonsterCrafter en Oh My Goat

Telltale, maker van de Walking Dead games, heeft Game of Thrones en Borderlands aangekondigd voor iPad en iPhone. Ze komen in 2014.

ICS Game of Thrones iPad iPhoneWe hebben weken wel eens saaier geopend in de iCulture speelt en echt, dat bedoelen we positiever dan het leest. Vandaag perfectioneren we onze sprongtiming in het olijke Oh My Goat, dat aan een van de beste springspellen van 2012 doet denken. Ook spelen we een mengeling tussen Pokémon en Minecraft, waarin je zelf vierkante monsters bouwt waarmee je gevechten aan gaat. En Telltale doet de kers op de taart en kondigt twee nieuwe verhalende adventuregames aan, waaronder een van… Game of Thrones.

MonsterCrafter: blokken en knokken

ICS MonsterCrafter iPad iPhoneEen tijd lang hebben collega Bas en ik de neus opgehaald voor games die de visuele stijl van Minecraft rechtstreeks kopieerden en het toepasten op een spel dat net een beetje anders was. Maar dat kunnen we niet meer. Het uiterlijk van Minecraft is een fenomeen op zichzelf geworden en het is ongelooflijk hoeveel concepten ermee worden verzonnen die gewoon erg leuk zijn. We noemen een Block Fortress en een Indiana Stone, maar nu ook MonsterCrafter. MonsterCrafter is het vechten met Pokémon met blokken. Duidelijker kunnen we het niet maken. Leuker wel: voordat je je in talloze gangen werpt waarin je namelijk steeds voor beurtelingse gevechten komt te staan, ontwerp je je eigen monster. En die wordt monsterlijk lelijk hoor. Hij bestaat namelijk uit niets meer dan een paar blokken die je op een hoop veegt. Maar je gaat er wel de strijd mee aan, waarbij je net als in Pokémon rekening houdt met de soort van de tegenstander – vuur, water en gras – en de aanvallen die je op hem loslaat. Evolueren van het monster doe je zelf door hem uit te bouwen en… als je wat verder in het spel bent, kan je jezelf aansluiten bij een online clan. Jawel, mét online samen gamen. Knappe bedoeling.
Downloaden: MonsterCrafter (gratis, met in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Oh My Goat: kek springspel

ICS Oh My Goat iPhone iPadHet was een van de beste en meest uitdagende springspelletjes van 2012, maar omdat de ontwikkelaar alle wekelijkse updates stilletjes uitvoerde, vernamen we niks meer van Run Roo Run en vergat de hele wereld een beetje het bestaan ervan. Ontwikkelaar CremaGames heeft wel op zitten letten en gebruikte het spel als de grote inspiratie achter Oh My Goat. En zo hebben we hier te maken met een springspel waarin je steeds enorm nauwkeurig en getimed moet springen op levels van één scherm groot. Daarna word je meteen in het volgende gedropt. Het aardige is dat Oh My Goat van zichzelf wat sneller is door de vlottere muziek en omdat je niet wordt onderbroken door welk scorescherm dan ook. Pas na een grote reeks schermen heb je een level uitgespeeld en kan je op de wereldkaart naar het volgende. Het verdient geen uitleg dat Oh My Goat in al zijn benodigde precisie van sprongen tussen twee of meerdere objecten in, al heel snel heel lastig kan worden. En dat is er nou precies zo leuk aan.
Downloaden: Oh My Goat (gratis, met in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

Trailers van de Dag: Borderlands/ Game of Thrones

ICS Game of Thrones iPad iPhone Telltale shotTelltalte Games is lekker bezig. Buitengewoon lekker zelfs, als je het vergelijkt met de beginperiode van de studio die zich exclusief toelegt op verhalende avonturenspellen. Monkey Island Tales werd gekraakt, Sam & Max waren wel eens grappiger geweest en Back to the Future werd zelfs gezapig. En toen kwam The Walking Dead: The Game. Onze favoriete iPhone- en iPad-game van 2012 en misschien wel het beklemmendste verhaal dat ooit speelden. Vorige week riepen we Telltales nieuwe The Wolf Among Us uit tot Game van de Week en een nieuw deel van Walking Dead: seizoen 2 staat voor de deur. En daar komen dan dus nog even twee veelbelovende aankondigingen bij. Dit weekeinde maakte Telltale bekend aan twee nieuwe verhaalavonturen te werken, die natuurlijk ook op iOS zullen uitkomen. Tales from the Borderlands haakt in op de van zichzelf al cartoony 3D-shooters en speelt dus ook in de geflipte toekomst. Maar de andere aankondiging, die zet pas echt hoge verwachtingen: een video maakt duidelijk dat Telltale samen met HBO werkt aan een Game of Thrones-gamesserie. Net zo episodisch en dus in verschillende hoofdstukken opgebouwd als alle andere games. Beide games moeten volgend jaar uitkomen. Wij. Kunnen. Niet. Wachten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.