Hipstamatic Oggl 2.0 voor iPhone: nieuwe indeling, collecties maken

Fotofilter-app Hipstamatic Oggl voor iPhone heeft een nieuw hoofdscherm met fotokanalen en laat gebruikers nu fotocollecties aanleggen.

ogglFotofilter-app Hipstamatic Oggl heeft een fikse update gekregen, waardoor het hoofdscherm compleet is vernieuwd en je voortaan fotocollecties kunt aanleggen. In het nieuwe hoofdscherm van Oggl zie je voortaan een rooster met daarin de fotokanalen die jij volgt. Zo kan je nu bijvoorbeeld een kanaal instellen met foto’s van je Instagram-tijdlijn, of een kanaal dat je naar de foto’s van Oggl-vrienden leidt. Daarnaast geeft Oggl gebruikers nu de mogelijkheid om de foto’s in hun feed te sorteren in collecties en kan je inspiratie opdoen via het nieuwe tabblad Discovery.

Om de nieuwe fotocollecties te gebruiken tik je op je profielpagina op collecties en daarna op de plusknop. Nu kun je kiezen uit een twintigtal categorieën, variërend van Black & White en Landscapes tot Portraits en Weddings. Als je een van deze categorieën hebt gekozen mag je de collectie nog een specifieke naam geven, daarna kan je eenvoudig foto’s maken of bestaande foto’s aan de collectie toevoegen. Je kan het vergelijken met een prikbord op Pinterest: ook daarin maak je eerst een collectie aan en verzamel je daarna het daarbij passende beeld.

Ook nieuw is het tabblad Discovery, te vinden onder het vergrootglas. Hier kun je zoeken naar foto’s en collecties, maar vooral ook inspiratie opdoen. Je vindt hier namelijk prachtige foto’s en professionele fotocollecties die door Oggl zijn geselecteerd en die een lust voor het oog zijn om doorheen te bladeren. Met een plusje bij een collectie voeg je ook die aan je hoofdscherm toe om blijvend in de gaten te houden.

beginschermprofiel

Daarnaast heeft Oggl nog een aantal andere aanpassingen gedaan, zoals het uitbreiden van de persoonlijke profielen met een tap-to-zoom-functie en betere biografieën met links naar websites en andere netwerken. Ook is het voortaan mogelijk om foto’s, profielen en collecties via SMS, e-mail, Twitter en Facebook te delen. Oorspronkelijk opende Oggl met het camerascherm, zodat je meteen een foto kon maken. Nu opent de app met het nieuwe hoofdscherm, met daarin alle fotokanalen. Wie het beginscherm liever weer bij het oude heeft kan via de instellingen de camerafunctie opnieuw als beginscherm instellen.

Wat is Oggl?

Hipstamatic Oggl kwam halverwege dit jaar uit en leek een poging van de ontwikkelaars van camera-app Hipstamatic om meer aan te sluiten op het succes van Instagram. De app geeft gebruikers de mogelijkheid om de gekochte lens- en filterpakketten van de originele Hipstamatic-app te importeren. In de vorige update werd Oggl uitgebreid met de mogelijkheid om pushnotificaties te ontvangen als je Oggl-foto’s op andere netwerken reacties of likes krijgen. Ook is het sindsdien mogelijk om vrienden via Instagram, Twitter, Facebook en je adresboek toe te voegen. De app maakt met deze functies en het nieuwe hoofdscherm met kanalen duidelijk de keuze om meer en meer een sociaal netwerk te worden, in plaats van alleen een foto-app.

Oggl is een gratis app, waarbij je kan kiezen uit een handvol filters. Met een optioneel abonnement kun je aanvullende lenzen en filters krijgen die ook in camera-app Hipstamatic werken. Een jaarabonnement kost €8,99, maar je kunt ook kiezen voor drie maanden voor €2,69.

Downloaden: Hipstamatic Oggl (gratis, iPhone 5+, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 december 2013, 13:18
Categorie Fotografie en video
Onderwerp fotofilters

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.