iOS game-update: Walking Dead deel 2, FireJumpers en The World Ends With You is GvdW

De Square-Enix (Final Fantasy) RPG The World Ends With You is de nieuwe Game van de Week voor de iPhone en iPod touch, boven puzzelspel Blast-A-Way. Ook is het tweede hoofdstuk van Walking Dead nu te downloaden.

GU VR The World Ends With You iPhone iPod touchIn een week die bezaaid is met grove pixels, nemen we ook op de afsluitingsdag van de iOS game-update deze week nóg een bijzonder spelletje mee dat van retro-achtige pixels een modern ding maakt. In FireJumpers bestrijd je met een helikopter bosbranden die uitbreken op eilanden. Heldhaftig, maar is het net zo heldhaftig als de tweede aflevering van het avonturenspel Walking Dead, waarin je jezelf en anderen redt van een zombieplaag? De Game van de Week is een indrukwekkend (geprijsd) avonturenspel van Square-Enix.

Tweede aflevering van Walking Dead beschikbaar

GU VR Walking Dead aflevering 2Walking Dead, het verhalende zombie-avonturenspel dat we onlangs nog uitriepen tot een Game van de Week, is geüpdatet met de tweede aflevering van het spel. Het betreft geen gratis update, maar een in-app uitbreiding van 3,99 euro. Het is dan ook de tweede aflevering van de vijf afleveringen waar de serie uiteindelijk uit moet bestaan – en het omvat ook wel even iets meer dan twintig nieuwe leveltjes in Angry Birds. Hoofdstuk 2 heet Starved for Help en speelt drie maanden na het eerste hoofdstuk, waarin je als Lee Everett een veilig onderkomen zoekt als een van de weinige overlevenden van de heersende zombieplaag. Ontwikkelaar Telltale Games beweerde bij de uitgave van het eerste hoofdstuk dat je handelingen drastische gevolgen zouden hebben voor het verdere spelverloop. Dat moet in hoofdstuk 2 al naar voren komen. We hebben het zelf nog niet meegemaakt: Walking Dead is geen spel om even tussendoor te doen (zelfs niet voor je werk, nee), maar een spel waar je voor gaat zitten om jezelf compleet in de sfeer en het avontuur te verliezen. Kom je net binnen bij het originele spel? Voor 11,99 euro koop je alle afleveringen 2 tot 5 in één keer als ze uitkomen. Anders betaal je 3,99 euro per aflevering.
Downloaden: Walking Dead (€3,99, universele app, hoofdstuk 2 in-app €3,99)

FireJumpers: bestrijdt de vuurzee

GU VR FireJumpers iPhone iPod touchAl het goede komt in drieën, toch? We kijken doorgaans niet neer op een spel met grove pixels meer of minder, maar het wordt een heel ander verhaal als al die spelletjes barsten van de eigenzinnigheid. En dus resumeren we nog even: dinsdag bespraken we McPixel, waarin je binnen no-time ontploffingen moet zien te ontploffen en woensdag volgde Quiet Please, waarin je een huishouden moet saboteren om het stil te krijgen. Vandaag een spelletje dat in ieder geval nog niet had kunnen bestaan in de tijd van pixels, of in ieder geval niet met de opzet dat je lijntjes trekt. In FireJumpers bestuur je een helikopter die een vuurzee in een gebied moet zien te doven voordat het uitbreidt. Daarvoor moet je eerst even op een neer vliegen voor de juiste materialen, dan de watervoorraad en dan dien je het aqua bekwaam uit te strooien op de vuurzee. Of liever: de oranje pixelzee. Je bestrijdt de vlammen op een onbewoond eiland, drukke steden, het Central Park in New York en zelfs… een vulkaan. Hoe beter je de vlammen blust, hoe hoger je sterrenwaardering is op een level en hoe sneller je naar de volgende Ministeck-afbeelding uitdaging mag gaan. Je twijfelt? Probeer dan de gratis Boot Camp.
Downloaden: FireJumpers (€1,59), FireJumpers – Boot Camp (gratis)

Game van de Week: The World Ends With You

GU-VR-Game-van-de-WeekEr is maar één reden dat het superfrisse, originele en tot in de puntjes subliem uitgevoerde puzzelgame Blast-A-Way geen Game van de Week is geworden, en die reden heet The Worlds Ends With You. Er bestond de afgelopen week flink wat discussie over The World Ends With You. Dit spelletje is met zijn 14,49 euro namelijk een flink stuk duurder dan vele andere games die voor 79 eurocent in de App Store te vinden zijn. Toch bestempelen we de game graag als de Game van de Week. Voor het geld krijg je namelijk een game die je tientallen uren kan bezighouden. The World Ends With You is een Japans rollenspel dat origineel op de Nintendo DS verscheen in 2008. De iOS-versie heeft onder andere scherpere beelden en een uitgebreidere soundtrack. Het is overigens een lastig spelletje om te beschrijven: hoewel ‘TWEWY’ alle principes heeft van een rollenspel (rondlopen, knokken en sterker worden), steekt de game uniek in elkaar. Zo vecht je door over je touchscreen te swipen, waarmee je verschillende magische spreuken ontkekent en duik je de straten van Tokio in, in plaats van de gebruikelijke fantasiewereld. Je raakt als hoofdpersoon Neku plotseling verstrikt in een spel waar je niet meer uitkomt, maar naarmate het spel vordert kun je steeds meer kleine dingetjes naar je eigen hand zetten. Zo kun je jouw hoge vechtlevel weer terugdraaien, met als beloning dat monsters meer waardevolle objecten achterlaten, en moet je husselen tussen verschillende spreuken om ze allemaal zo krachtig mogelijk te maken. Er is eigenlijk geen andere RPG die zo uniek in elkaar staakt als The World Ends With You. Je moet het ondervinden.
Downloaden: The World Ends With You (€14,49)

De koopjeshoek

We hebben vandaag geen aparte koopjeshoek in de Game-update, maar houd een oogje op ons aparte artikel met spectaculaire aanbiedingen in verband met de Amerikaanse arbeidersdag!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2012, 18:52
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.