VVV NL voor iPhone geeft toeristische informatie en omgevingstips

VVV NL voor iPhone is de officiële app van de VVV, en geeft gebruikers handige tips en toeristische informatie op basis van hun locatie.

VVVWeinig mensen zullen bij een dagje uit nog op zoek gaan naar het VVV-kantoor, nu zoveel informatie op je telefoon beschikbaar is. Logisch dus, dat de VVV met de tijd meegaat en een eigen app met toeristische informatie heeft uitgebracht. De nieuwe VVV NL-app geeft je tips en toeristische informatie op basis van jouw huidige locatie, van evenementen en bezienswaardigheden tot winkels en rstaurants. De informatie in de app is afkomstig van de VVV’s in Nederland, die op hun beurt weer zijn aangesloten op de landelijke toeristische databank.

Wanneer je de app opent vraagt VVV NL of de app jouw locatie mag gebruiken. Zodra je dit hebt geaccepteerd krijg je een startpagina van de stad of het dorp waar je je bevindt. Je kunt ook kiezen om een andere locatie in te vullen: handig ter voorbereiding of onderweg. Eenmaal op de locatiepagina is alle informatie opgedeeld in Zien en Doen, Evenementen, Eten en Drinken, Winkelen, Overnachten en drie tabbladen met VVV-kantoren, locaties waar je VVV-cadeaubonnen kunt besteden en waar je VVV-bonnen kunt kopen. Binnen iedere categorie vind je een kaartje en een lijstweergave van de gevonden resultaten. Tik op het kaartje om de kaart te vergroten en tik op een locatie om gegevens zoals adres, telefoonnummer en openingstijden te bekijken. Tik op het icoontje van de bewegwijzering als je de route met Google Maps wil bekijken.

VVV amsterdamVVV locaties

Al met al zit de VVV NL app goed in elkaar, met een prettige vormgeving en simpele bediening. De mogelijkheid om bezienswaardigheden op te slaan is erg praktisch; gebruik hiervoor het hartje op de locatiepagina. Om deze locaties later te bekijken kun je rechtsboven op instellingen tikken, en daarna op favorieten. Bij instellingen vind je ook de mogelijkheid VVV alerts in te stellen: hiermee krijg je onderweg informatie over bezienswaardigheden, monumenten of attracties in de buurt. Je kunt zelf de straal rondom jouw huidige locatie instellen, net als het type bezienswaardigheden waarvoor je alerts wilt ontvangen. Een extra bonus is de optie om alle informatie vooraf te downloaden, zodat je de app offline kunt gebruiken.

VVV NL verscheen dit weekend in de App Store en ontving sindsdien al een aantal positieve recensies. Mensen die toeristische informatie graag in het Nederlands lezen, en geen behoefte hebben aan reviews van andere reizigers, biedt VVV NL een rustige en overzichtelijke app.

Downloaden: VVV NL (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2013, 15:04
Categorie Reizen
Onderwerpen omgeving, toerisme, vakantie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.