Quote 500 2013 uitgekomen als iPad-app

Quote 500 2013 als iPad-app heeft voordelen ten opzichte van het papieren blad. Je krijgt video's en links extra en de lijst sorteert handig.

Quote 500 2013 iPad-appDe Quote 500 van 2013 is nu te downloaden als iPad-app. Hét nummer dat het magazine Quote elk jaar weer in de spotlights plaatst, heeft een eigen iPad-applicatie gekregen van uitgever Hearst Magazines. De zeventiende editie van het overzicht van de 500 rijkste mensen in Nederland, is op de iPad voorzien van links en video’s die je natuurlijk niet in het papieren exemplaar treft. De applicatie is gratis te downloaden, maar je betaalt 14,99 euro om de Quote 500 daadwerkelijk te lezen.

Quote 500 rijk in de regioInhoudelijk is het blad anders ten opzichte van vorige nummers. Zo vind je de vijftig rijkste families niet meer terug in de top 500, maar zie je die terug in een aparte hitlijst. Verder zie je rijkenlijsten per provincie, dure speeltjes als auto’s, yachts en ‘alles wat het leven van een rijke wat draaglijker maakt’.

De Quote 500 iPad-app is allesbehalve een veredelde PDF. Je komt het blad al binnen met een animatie en je merkt het ook aan de indeling en opmaak van de pagina’s, die je overigens alleen in de staande houding van de iPad bedient. Zo kan je pagina’s naar onderen scrollen om ze verder te lezen, zie je soms animaties in plaats van foto’s en zijn advertenties vaker wel dan niet bewegend.

Quote 500 lijstpagina iPadSoms ogen blokken tekst er onaantrekkelijk uit om te lezen, maar op andere pagina’s staan weer slimme tekstvakken die je omhoog of opzij kan trekken, waardoor de teksthoeveelheid geleidelijk opbouwt.

De eigenlijke lijst van de Quote 500 2013 is slim ingespeeld op het scherm van de iPad. Een groot honinggraat-menu geeft direct toegang tot steeds tien noteringen. Op een ‘normale’ lijstpagina zie je de namen en hun sector onder elkaar staan, inclusief de positie en de stijging of daling ten opzichte van het vorige jaar. Met een druk op een naam open je een kader met informatie, een quote en vaak een profielfoto. Zoeken op naam, plaats en geld maakt de Quote 500 af.

Downloaden: Quote 500 2013 (gratis, €14,99 in-app aankoop, iPad, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2013, 15:14
Categorieën Kiosk, Nederlandse apps, Zakelijk
Onderwerpen magazine, quote

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.