VPRO bijna klaar met iPhone-applicatie VPRO Radio Gemist

De VPRO gaat volgende week de applicatie VPRO Radio Gemist indienen bij de App Store. De applicatie bevat radioprogramma's van de VPRO en audio-projecten, die je ook offline kunt beluisteren.

vproDe VPRO legt de laatste hand aan een iPhone-applicatie waarmee je VPRO’s radioprogramma’s kunt terugluisteren. Ook komt er een selectie van audio-specials op de iPhone beschikbaar, die je on-demand kunt beluisteren. De iPhone-applicatie biedt uitzendingen van 3VOOR12-programma’s en de radioprogramma’s van Radio 1 en Radio 6 aan. Je kunt de uitzendingen direct beluisteren, maar je kunt ze ook offline opslaan om ze later te beluisteren, als je geen internetverbinding hebt. De applicatie wordt in de loop van volgende week bij Apple’s App Store ingediend.

De selectie met Specials wordt regelmatig aangevuld met oude en nieuwe audio-projecten. Er waren in de App Store al wel applicaties voor gemiste tv-programma’s van de TROS (TROS Gemist – niet meer in de App Store te vinden) en van de publieke omroep in het algemeen (Uitzending Gemist), maar een app voor gemiste radioprogramma’s was er nog niet. De VPRO heeft in de App Store al wel de applicaties 3VOOR12 Luisterpaal en 3VOOR12 Centraal.

De VPRO-applicatie bestaat uit 4 onderdelen: Nieuw, Specials, A-Z Radio en Bewaard. Het plan is om zoveel mogelijk radioprogramma’s on-demand aan te bieden. In de serie Specials komt allerlei radio- en audiomateriaal, zoals van het crossmediale project De Beagle, radiodocumentaires zoals 1-Minuut en HollandDoc radio en audio van tv-programma’s zoals Buitenhof en Vrije Geluiden. Ook parels uit het radio-archief van de VPRO (Ronflonflon, Radio Bergeijk) vind je erin terug. De lijst zal zich gaandeweg verder uitbreiden. Je kunt met VPRO Radio Gemist via Wi-Fi en 3G luisteren. Voor de toekomst staan nog meer functies op de planning: een Favorieten-sectie en een Zoekfunctie bijvoorbeeld.

Via: e-mail VPRO

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 april 2010, 11:33
Categorie Amusement
Onderwerpen radio, vpro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.